Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een explosie van kleur ter ere van tulpen in Amsterdam

Een explosie van kleur ter ere van tulpen in Amsterdam

Geplaatst

Videolengte: 2 minuten

Frankrijk 3
Geschreven artikel

J. Casparuto, F. Gair, S. Wolfhardt – Frankrijk 3

Frankrijk Televisies

Nationale Tulpendag wordt elk jaar gevierd in Amsterdam, Nederland. Op zaterdag 21 januari komen veel bezoekers bijeen om deze ontmoeting te beleven.

200.000 bloemen en een explosie van kleuren op het grote museumplein in Amsterdam (Nederland) en onder een stralende zon. Deze zaterdag 21 januari is een nationale feestdag: het is de tulp. Inwoners van de hoofdstad worden uitgenodigd om gratis een boeket naar keuze op te halen. “Het is het waard, ze zien er geweldig uit“, aldus een buurtbewoner.

Bloemen van meer dan 400 lokale kwekers

Bloemen worden geleverd door 400 lokale producenten, verheugd om getuige te zijn van de opwinding van het evenement. “Geweldig, kijk eens naar al die gezichten. Ze glimlachen, ze plukken tulpen, ze kussen“, zegt Arjan Smit, hoofd tulpenkwekers Nederland. Voor de opening voor het publiek brachten tientallen vrijwilligers de ochtend door met het voorbereiden van de kortstondige tuin, waarbij niets aan het toeval werd overgelaten. De gekozen kleuren zijn een knipoog naar andere evenementen van het jaar, de tentoonstelling van de schilder Vermeer ligt een paar meter verderop.

READ  Nederland: Sanitairpas verplicht om naar het toilet te gaan