Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deel II van een Caribische cruise naar de Bovenwindse Eilanden

Deel II van een Caribische cruise naar de Bovenwindse Eilanden

De koninklijke familie van Nederland is begonnen aan de tweede etappe van een reis naar de voormalige Nederlandse Antillen. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinses van Oranje bezoeken de komende dagen Sabah, Sint Eustatius en Sint Maarten. Het koninklijk paar en de troonopvolger bezochten Saint-Martin op 6 februari 2023.

Lees ook: De 4 discrete looks van prinses Amalia op Aruba voor chique en comfortabele bezoeken

Na Bonaire, Aruba en Curaçao ontdekte Amalia Saint-Martin

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vergezellen hun oudste dochter prinses Amalia op haar eerste reis naar zes Caribische gebieden, voormalige Nederlandse koloniën. De koninklijke familie beëindigt de tournee in Sabah donderdag halverwege de tournee. In de voorgaande dagen bezochten Willem-Alexander, Maxima en Amalia Bonaire, Aruba en Curaçao. Alle drie de eilanden bevinden zich in de Benedenwindse Eilanden-archipel.

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Katharina-Amalia stappen uit op Princess Juliana International Airport in Sint Maarten (Foto: RVD)

Na een weekendje weg hervatten het koninklijk paar en de troonopvolger hun bezoek op maandag 6 februari. Ze landden op Princess Juliana International Airport op Sint Maarten. Ze verlieten drie gebieden om te bezoeken: Saint-Martin, Saint-Eustache en Saba. Deze bevinden zich in de archipel van de Bovenwindse Eilanden in de open Caribische Zee, in tegenstelling tot de Benedenwindse Eilanden, die in de buurt van Zuid-Amerika, in de buurt van Venezuela, liggen.

Het koninklijk paar en troonopvolger beginnen na de Benedenwindse Eilanden aan hun rondreis over de Bovenwindse Eilanden (Foto: RVD)

Lees ook: Carnavalssfeer voor Crazy Farewell van Orange Princess op Aruba

Saint-Martin is een eiland halverwege tussen Puerto Rico en Guadeloupe. Het eiland is verdeeld in twee delen. Het noordelijke deel behoort tot de Fransen en het zuidelijke deel tot Nederland. Momenteel is het zuidelijke deel een autonome staat van het Koninkrijk der Nederlanden. Het land behield de Nederlandse soevereiniteit als staatshoofd. Saint-Eustache en Saba zijn eilanden die in Nederland als volwaardige gemeenten worden beschouwd. In het Nederlandse deel van Sint Maarten wonen ongeveer 44.000 mensen.

READ  Nederland: Terwijl hij een bijeenkomst hield in een bar, sprak een extreemrechts parlementslid

Lees ook: Prinses Amalia laat schildpadden vrij op Curaçao voor haar laatste dagtrip

Een dag gewijd aan de nasleep van natuurrampen

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinses van Oranje werden op het vliegveld ontvangen door de gouverneur van Sint-Maarten, Ajamu Bali. Na de verwoesting van orkaan Irma in september 2017 stond de eerste dag van het bezoek aan Saint-Martin onder meer in het teken van de wederopbouw van het eiland.

Lees ook: Koning, Koningin en troonopvolger van Nederland op Curaçao: Ontdekking van Willemstad en omgeving

Het eerste bezoek was op de luchthaven zelf, die wordt herbouwd. De koninklijke familie bezocht later nood- en reddingsdiensten die zich toelegden op natuurrampsituaties. Het koninklijk paar en prinses Amalia namen deel aan de reddingsoefening.

De koninklijke familie woont een brandweerdemonstratie bij (Foto: RVD)
De Oranjeprinses heeft veel aandacht voor de demonstratie (Foto: RVD)

Nog steeds met hetzelfde thema, bezocht de familie het SXM Medical Center. Het ziekenhuis vervult een belangrijke regionale functie en behandelt veel patiënten in Saint-Eustache en Saba. Het koninklijk paar en de prinses konden met patiënten praten en werden vervolgens geïnformeerd over de uitbreiding van het ziekenhuis.

Prinses Amalia leert EHBO (Foto: RVD)

De regering van Saint-Martin nodigde de koninklijke familie uit voor een lunch. Na de lunch toerde de koninklijke delegatie over de Mural Trail Kleur mij SXM in Philipsburg. De muurschilderingen zijn bedoeld om de levenskwaliteit in Phillipsburg te verbeteren, waar veel gebouwen na de orkaan nog steeds leeg staan ​​of beschadigd zijn. Aan het einde van de dag kon de koninklijke familie de cultuur van het eiland opsnuiven tijdens een wandeling gevolgd door een concert op de Philipsburg Boardwalk.

READ  In Nederland kan de troonopvolger, de koning of koningin trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.
Afbeeldingsavatar

Nicolaas Fontaine

Hoofdredacteur

Nicolas Fontaine is freelance webredacteur sinds 2014. Na copywriter en redacteur te zijn geweest voor verschillende Belgische en Franse merken en media, specialiseerde hij zich in royaltynieuws. Nicholas is nu hoofdredacteur van Histories Royals. [email protected]