Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koning zegt Nederlandse excuses ‘begin van een lange weg’

Koning zegt Nederlandse excuses ‘begin van een lange weg’

De Koning der Nederlanden in zijn toespraak Kerstmis Hij feliciteerde De excuses werden deze week aangeboden door de regering Voor de rol van de Nederlandse overheid in 250 jaar slavernij, deze “Het begin van een lange weg“. “Vandaag zal niemand verantwoordelijk worden gehouden voor de onmenselijke daden die het leven van mannen, vrouwen en kinderen zijn aangedaan.Dat zei koning Willem-Alexander vanuit woonpaleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Maar door eerlijk de confrontatie aan te gaan met ons gedeelde verleden en de misdaad van slavernij tegen de menselijkheid te erkennen, leggen we de basis voor een gedeelde toekomst.“, hij ging verder. “Een toekomst waarin we ons verzetten tegen alle hedendaagse vormen van discriminatie, uitbuiting en onrechtvaardigheid“, hij voegde toe. Willem Alexander Betekenis”, verzekerde hijzal worden onthouden“Attentie van de Vorsten van Nederland”In het komende jubileumjaar“, en zij zullen volharden”is betrokken“. “Het excuus van de regering is het begin van een lange weg“, hij kondigde aan.

Slavernij hielp financieren “gouden eeuwDe Nederlanders floreerden in de 16e en 17e eeuw dankzij de maritieme handel. Het land verhandelde ongeveer 600.000 Afrikanen, voornamelijk naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Minister-president Mark Rutte heeft maandag officieel excuses aangeboden voor de rol van de Nederlandse regering in de slavernij.Een misdaad tegen de menselijkheid“.

De keuze van 19 december als datum voor de verontschuldiging heeft in binnen- en buitenland tot veel controverse geleid. Slavernij-herdenkingsorganisaties wilden de verontschuldiging op 1 juli 2023, de datum die 150 jaar markeert sinds het einde van de slavernij.

READ  Foto's - Koningin Maxima der Nederlanden, Marie Katrndz schittert in een lange en zeer kleurrijke jurk

De minister-president van Sint Maarten en de president van Suriname veroordeelden naar aanleiding van de excuses het gebrek aan dialoog van de kant van Nederland. In sommige voormalige koloniën is kritiek geuit op het uitblijven van concrete actie van de kant van de regering. Sommigen hebben om schadevergoeding gevraagd. De regering heeft toegezegd vanaf volgend jaar verschillende grote herdenkingsevenementen te houden.