Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Politie breekt ‘anti-lockdown’-protest in Amsterdam uit

Politie breekt ‘anti-lockdown’-protest in Amsterdam uit

Gepost door: gewijzigd:

Duizenden mensen kwamen zondag in Amsterdam bijeen tegen gezondheidsbeperkingen in Nederland, waar een week voor Kerstmis een nieuwe afsluiting werd opgelegd te midden van toenemende gevallen van de omicron-variant. Bij de confrontatie met de politie raakten meerdere mensen lichtgewond. 30 mensen werden gearresteerd.

De Nederlandse politie zei dat ze op 2 januari 30 mensen in Amsterdam hebben gearresteerd tijdens een demonstratie tegen gezondheidsbeperkingen in Nederland die door de autoriteiten waren verboden. Een week voor kerst werd een nieuwe gevangenisstraf opgelegd vanwege de verspreiding van de omicron-variant.

Ondanks het verbod dat de autoriteiten eerder hadden opgelegd op de demonstratie, verzamelden veel mensen zich op het Museumplein, een van de belangrijkste pleinen van de Nederlandse hoofdstad, merkte een AFP-verslaggever op.

Bij botsingen met de politie vielen enkele lichtgewonden en arrestaties door de politie, meldt de NOS.

“Zie Holland! Macht aan het volk!” scandeerde een van de demonstranten.

Gezondheidsbeperkingen zijn streng in Nederland. Een week voor Kerstmis werd de mensen daar een nieuwe lockdown opgelegd vanwege een nieuwe golf van Covid-19. Verspreiding van omicron-variatie.

Alle essentiële winkels, restaurants, bars, bioscopen, musea en theaters blijven tot 14 januari gesloten en scholen tot in ieder geval 9 januari.

Buiten zijn alleen evenementen met bijeenkomsten van twee personen toegestaan, met uitzonderingen zoals begrafenissen. Maar er zijn geen verkeersbeperkingen vastgesteld.

Met AFP

READ  Nederland halveert stikstofuitstoot ondanks tegenstand van boeren - Euractiv FR