Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meest flexibele werkzaamheden van Nederland

Meest flexibele werkzaamheden van Nederland


Uit protest werd de vlag van Nederland ondersteboven gekeerd. Foto: Shutterstock


Agrarische producenten in Nederland protesteren al maanden tegen drastische maatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen.

Om de doelstellingen van Europa te halen, moet het land zijn stikstofuitstoot tegen 2030 met 50% verminderen. De landbouwsector in Nederland is echter verantwoordelijk voor de helft van deze emissies, tweemaal het Europese gemiddelde. De door de Nederlandse regering voorgestelde oplossing is om de dierlijke productie in het land met een derde te verminderen, wat leidt tot de sluiting van 11.200 boerderijen. De regering zal vrijwillige boerderijen terugkopen, maar sluit indien nodig gedwongen overnames niet uit. Producenten protesteerden deze zomer massaal, met het argument dat de overheid al te lang op de hoogte was van het stikstofprobleem zonder er wetgeving over te maken.

Een recent rapport van een door de Nederlandse regering aangestelde bemiddelaar biedt versoepelingen van de 50%-doelstelling in 2030. Zo kan een boerderij die al een groot deel van de doelstelling heeft gehaald korting krijgen om het proces vanaf de deadline van 2030 af te ronden. Nog eventjes.


READ  In Nederland verbiedt een stad vleesadvertenties