Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koning Willem-Alexander verliet zijn gouden koets die slavernij verheerlijkte

Mensen en de koninklijke familie

Koning Willem-Alexander van Nederland maakte donderdag bekend dat hij de Koninklijke Gouden Koets tot nader order niet meer zal gebruiken, in het middelpunt van een debat over slavernij en racisme waarin zwarte mannen knielend voor hun blanke meesters worden afgebeeld.

De fraaie paardenkoets wordt sinds 2015 niet meer gebruikt. Na een complete renovatie die vijf jaar duurde, staat het nu in het midden van een tentoonstelling in Amsterdam over de koloniale periode van Nederland. Raja vindt dat er geen Nederlandse gemeenschap is” Klaar “ Kijk hoe de trainer, bekend als de “Cotton Coats”, door de straten dwaalt tijdens officiële ceremonies.

“Het verleden werpt nog steeds zijn schaduw op onze tijd”

ik We kunnen het verleden niet herschrijven. We kunnen proberen het samen te accepteren. Dat geldt ook voor het koloniale verleden.”Dat zegt koning Willem-Alexander in een officiële video. ” Gouden Koets kan pas gebruikt worden als Nederland er klaar voor is. En die is niet aanwezig”, Hij ging verder. ” Zolang er in Nederland mensen zijn die dagelijks de pijn van discriminatie ervaren, zal het verleden een schaduw werpen over onze tijd., Hij voegde toe.

Deze gouden strijdwagen die door de koninklijke familie werd gebruikt voor doopfeesten, bruiloften en andere evenementen is controversieel omdat aan de linkerkant een jonge vrouw op een troon is gekroond, waarop zwarte mannen knielend voor hun blanke meesters zijn afgebeeld. Vertegenwoordigt Nederland, aan wie zij cacao en suikerriet geven.

Op het schilderij, genaamd “Honors of the Colonies”, zien we ook een blanke jongeman die een boek geeft aan een zwarte jongen, in het tafereel van de schilder Nicholas van der Wae in 1896.” Beschaving ik. In Nederland kwam, net als in andere Europese landen, het voortdurende debat over het koloniale verleden en de slavernij in de Verenigde Staten weer op gang na de Black Lives Matter-beweging.

READ  Gaat u als nieuwe ondernemer naar Nederland? Krijg een belastingoordeel van 30%!

Met België