Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland verlaat Raja zijn gouden trainer die het Bataafse koloniale verleden beschrijft

Links zijn zwarte mannen afgebeeld, geknield voor hun blanke meesters. Ze geven cacao en suikerriet aan een jonge vrouw op de troon die Holland vertegenwoordigt. De Soeverein heeft plechtig verklaard dat deze luxueuze wagen niet langer in de garage zal staan.

koning Willem Alexander Royal Golden maakte donderdag vanuit Nederland bekend dat het de bus tot nader order niet zal gebruiken, in het middelpunt van een debat over slavernij en racisme, in het middelpunt van een debat over het afbeelden van zwarte mannen die knielen voor hun blanke meesters.

De fraaie paardenkoets wordt sinds 2015 niet meer gebruikt. Na een complete renovatie die vijf jaar duurde, staat het nu in het midden van een tentoonstelling in Amsterdam over de koloniale periode van Nederland.

Raja gelooft dat er geen Nederlandse gemeenschap is “Klaar” Kijk hoe de trainer, bekend als de “Cotton Coats”, door de straten dwaalt tijdens officiële ceremonies.

“We kunnen het verleden niet herschrijven. We kunnen proberen het samen te accepteren. Dat geldt ook voor het koloniale verleden.”Dat zegt koning Willem-Alexander in een officiële video.

“Cowboys kunnen pas ingezet worden als Nederland er klaar voor is. En dat is nu nog niet het geval.”, Hij ging verder.

“Zolang er in Nederland mensen zijn die elke dag de pijn van discriminatie voelen, werpt het verleden een schaduw over onze tijd.”, Hij voegde toe.

Deze gouden strijdwagen die door de koninklijke familie werd gebruikt voor doopfeesten, bruiloften en andere evenementen is controversieel omdat aan de linkerkant een jonge vrouw op een troon is gekroond, waarop zwarte mannen knielend voor hun blanke meesters zijn afgebeeld. Vertegenwoordigt Nederland, aan wie zij cacao en suikerriet geven.

READ  Een kleine verandering in het welzijn van de mensen in Nederland in 2020

Op het schilderij, getiteld “Respect voor de koloniën”, zien we ook een blanke jongeman een boek geven aan een zwarte jongen, die in 1896 de “beschaving” van de schilder Nicholas van der Way vertegenwoordigde.

In Nederland, net als in andere Europese landen, kwam het voortdurende debat over het koloniale verleden en de slavernij na de beweging weer naar boven. Black Lives Matter In de Verenigde Staten.

Zie ook – Is het mogelijk om de cultuur op de universiteit te annuleren?