Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Koning Willem-Alexander houdt zijn gouden strijdwagen in de garage

Koning Willem-Alexander van Nederland heeft donderdag, in het middelpunt van een debat over slavernij en racisme, aangekondigd dat de koninklijke strijdwagen tot nader order niet meer zal worden gebruikt vanwege afbeeldingen van zwarten die knielen voor hun blanke meesters.

De fraaie paardenkoets wordt sinds 2015 niet meer gebruikt. Na een complete renovatie die vijf jaar heeft geduurd, staat het in het midden van een tentoonstelling in Amsterdam over de koloniale periode van Nederland. Raja is van mening dat de Nederlandse gemeenschap er niet “klaar” voor is om de zogenaamde “Cotton Coats” door de straten te zien dwalen tijdens officiële ceremonies.

“We kunnen het verleden niet herschrijven. We kunnen proberen het samen te accepteren. Dat geldt ook voor het koloniale verleden.”, zei koning Willem-Alexander in de officiële video. “Cowboys kunnen pas ingezet worden als Nederland er klaar voor is. Momenteel is het nog niet beschikbaar.”, Hij ging verder. “Zolang er in Nederland mensen zijn die elke dag de pijn van discriminatie voelen, werpt het verleden een schaduw over onze tijd.”, Hij voegde toe.

De vergulde strijdwagen die door de koninklijke familie wordt gebruikt voor dopen, bruiloften en andere evenementen is controversieel omdat aan de linkerkant een decoratie is waarin zwarte mannen knielen voor hun blanke meesters, waarin een jonge vrouw op een troon zit. Vertegenwoordigt Nederland, zij bieden cacao en suikerriet aan.

Op de schets, dat “Koloniaal eerbetoon”, Toont ook een jonge man die een boek geeft aan een zwarte jongen, waarin het tafereel in 1896 zou zijn geschilderd door de schilder Nicholas van der Way. “Beschaving”.

In Nederland kwam, net als in andere Europese landen, het voortdurende debat over het koloniale verleden en de slavernij in de Verenigde Staten weer op gang na de Black Lives Matter-beweging.

READ  Uber en Taxi: Zelfde rechten in Nederland