Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima organiseren een banket ter ere van internationale organisaties

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima organiseren een banket ter ere van internationale organisaties

Deze woensdag organiseerde koning Willem-Alexander van Nederland een banket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam ter ere van vertegenwoordigers van internationale organisaties gevestigd in Nederland. Koningin Máxima van haar kant had vanavond samen met haar man een Nederlandse ontwerper meegenomen. Het land herbergt verschillende intergouvernementele instellingen zoals het Internationaal Gerechtshof en de Europese Investeringsbank.

Lees ook: Albert II van Monaco en Charlene, Caroline en Alexandra van Hannover brengen hulde aan Caruso tijdens de viering van de Nationale Feestdag

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima praten over internationale instellingen

Terwijl de feestdagen naderen, organiseerden koning Willem-Alexander, 56, en koningin Maxima, 52, een feest ter ere van de in Nederland gevestigde internationale organisatie. Het vond plaats op de avond van 6 december 2023 in het Koninklijk Paleis, de zetel van de monarchie van het land. Koning Willem-Alexander A Kort gesprek Tijdens het eten.

De Koning en Koningin van Nederland organiseren een eindejaarsreceptie voor vertegenwoordigers van 37 intergouvernementele organisaties in hun land (Foto: Rota Poole)

verklaarde de soeverein in het Engels “Nederland is er trots op als gastland te dienen voor vele internationale organisaties die zich inzetten voor vrede, veiligheid, gerechtigheid, innovatie en ontwikkeling”. Raja bevestigde deze rol “Het maakt deel uit van de verantwoordelijkheid die wij voelen om samenwerking over de grenzen heen te bevorderen. En dit geldt ook voor ons verhaal. »

Lees ook: Koningin Mathilde in Armani en tiara van negen provincies tijdens het staatsdiner in Duitsland

Koningin Máxima draagt ​​een Nederlandse creatie ter ere van haar land in het bijzijn van vertegenwoordigers van internationale instellingen

Er zijn bijna veertig intergouvernementele organisaties in Nederland. Ze worden opgericht bij overeenkomst tussen ten minste twee landen. Tot de meest prominente instellingen behoren het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en de Europese Investeringsbank (EIB).

READ  Nederlands extreemrechts staakt-het-vuren in Gaza uitgesteld en werkloosheidsuitkering: nieuws om nooit te vergeten vanmiddag
Koningin Máxima luistert naar de toespraak van haar man voor vertegenwoordigers van internationale organisaties op 6 december 2023 (Foto: Ramon Van Flymen/Pool/ANP/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Koningin Máxima stijlvol en avant-garde gekleed bij retrospectieve Iris Van Herpen met Brigitte Macon in Parijs

“Het oudste daarvan werd 130 jaar geleden opgericht: het Haags Verdrag inzake internationaal privaatrecht”, herinnerde koning Willem-Alexander zich. De nieuwste van de 37 intergouvernementele organisaties werd nog maar een paar maanden geleden opgericht. Dit is het schaderegister voor Oekraïne, waar 43 landen en de Europese Unie zich bij aansluiten.

Minister van Buitenlandse Zaken Hanke Brunszlatt, minister van Justitie en Defensie Dilan Yesilkos-Gegerius, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuypers en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karian Vane Jenniferwaren voor dit feest uitgenodigd.

Bij deze gelegenheid was koningin Máxima majestueus. Ze droeg een karmozijnrode jurk en een glitterbolero die ze in 2019 al droeg. De jurk is gemaakt door een van de favoriete couturiers van de koningin, John Daminia, die ook Nederlands is. Deze internationale avond is een mooie gelegenheid om een ​​Nederlandse ontwerper onder de aandacht te brengen. Nederland wil deze instituties in stand houden omdat de aanwezigheid van deze instituties het internationale netwerk van het land bevordert. Ook bedrijven dragen bij aan het innovatieklimaat.

Foto-avatar

Nicolaas Fontaine

Hoofdleraar

Nicolas Fontaine is sinds 2014 freelance webredacteur. Nadat hij copywriter en redacteur was voor verschillende Belgische en Franse merken en media, specialiseerde hij zich in koninklijk nieuws. Nicholas is tegenwoordig de hoofdredacteur van Histories Royals. [email protected]


READ  Huawei MateBook D 15 AMD R5 2021 - Krachtig en intelligent