Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koeman’s deelname aan loting EK 2024 “Ik wilde Frankrijk vermijden”

Koeman’s deelname aan loting EK 2024 “Ik wilde Frankrijk vermijden”

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman heeft zijn reactie gedeeld op de loting voor het EK 2024, gekenmerkt door een nieuwe botsing met het Frankrijk van Didier Deschamps.

Tot ziens! Frankrijk en Nederland ontmoeten elkaar in de groepsfase van het Europees Kampioenschap 2024 (14 juni – 14 juli), nadat ze tijdens de kwalificatierondes hebben gestreden. De loting voor de wedstrijd, die afgelopen zaterdag werd gehouden, zorgde ervoor dat de twee landen in groep D zouden strijden, met Oostenrijk en de winnaar van play-off A (Polen, Estland, Wales, Finland).

Net als de Blues-coach Didier Deschamps uitte zijn Oranje-rivaal Ronald Koeman zijn gevoelens in deze talloze wedstrijd tegen de partners van Kylian Mbappé die op 21 juni in Leipzig op het programma stond. “Het is voor iedereen moeilijk. Ik wilde Frankrijk vermijden. Maar Frankrijk wil Nederland vermijden omdat we vaak tegen hen spelen. Het is goed om nog een grote tegenstander in de groep te hebben. Dat moeten we accepteren”, zei hij. Bedenk wel dat Nederland twee keer verloor van de Tricolores (0-4, 1-2) dus ze zullen uit zijn op revanche.

“Je komt niet vissen”

De 60-jarige technoloog spreekt over de hoge ambities van zijn examen. “Ons doel is om net als iedereen het EK te winnen. Als je een toernooi speelt, kom je niet om vis te vangen en win je niet.”, sprak hij zijn vertrouwen uit in de mixed zone in Hamburg, waar de loting plaatsvond. De partners van Frenkie de Jong staan ​​op 16 juni tegenover de winnaar van de A-play-off voordat ze terugkeren in de driekleur.

READ  Koningin Maxima der Nederlanden keerde terug naar alle aspecten van haar staatsbezoek aan Noorwegen

Tijdens de laatste ontmoeting boekte Nederland snelle overwinningen tegen Ierland (1-0) en Gibraltar (6-0), een overwinning tegen Ierland die kwalificatie voor Duitsland evenaarde.