Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Klopp wil de Volkenbond niet meer

Axel Allag, Media365, geplaatst op vrijdag 13 mei 2022 om 23:10 uur.

Vooruitlopend op de FA Cup-finale tegen Chelsea (zaterdag, 17:45 uur), heeft Jurgen Klopp te veel belangstelling voor de Nations League bekritiseerd. In de ogen van de Reds-coach heeft deze competitie geen plaats.

Jurgen Klopp was niet per se de geest om te lachen op vrijdag. Hij was woedend over de Nations League nadat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin hem had gebeld. Een uitwisseling nadat Klopp had geklaagd over het aantal tickets dat naar Reds-fans was gestuurd voor de Champions League-finale tegen Real Madrid (20000 tickets voor de Reds en 20.000 tickets voor Meringue Club, terwijl het Stade de France een capaciteit heeft van 80.000 zitplaatsen).

‘Een van de meest belachelijke ideeën in het wereldvoetbal’

Klopp zei tegen de media dat hij Ceferin nogmaals had verteld dat Liverpool-fans meer kaartjes hadden moeten krijgen. De uitwisseling tussen de twee mannen strekte zich vervolgens uit tot de kwestie van de Volkenbond. De Nations League is een van de meest belachelijke ideeën in het voetbal. Spelers hebben meer dan 70 wedstrijden gespeeld en we gaan door met de wedstrijden van de League of Nations (Na het einde van het seizoen)”, betuigde hij zijn spijt aan de coach van Liverpool.

“Vier, vijf, zes wedstrijden met de nationale teams… Ik zou liever hebben dat de UEFA meer geld uit de Champions League-finale haalt en de Nations League afschaft.”Klopp verzekerd. Ter herinnering: de groepsfase van de Nations League 2022-2023 gaat vroeg van start, vanwege het WK van Qatar. Van 2 juni tot 27 september kunnen verschillende Reds worden ingezet in de competitie, waaronder Trent Alexander-Arnold (Engeland), Virgil van Dijk (Nederland) of Andrew Robertson (Schotland).

READ  "Wauw, raak me niet aan, broer!" Wat Kimpembe tegen de scheidsrechter zei na zijn grote interventie