Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Klinkt goed voor de blues!

Het is geen verrassing dat Frankrijk is geplaatst in de loting voor het WK 2022. Dit belooft veel goeds lang voor de competitie.

Daar was weinig twijfel over, maar de FIFA bevestigde het vorige week: met uitzondering van Qatar, dat vanwege zijn status als gastland automatisch in Pot 1 werd geplaatst, zullen de hoeden de loting leiden. De basis van het FIFA-klassement wordt op donderdag 31 maart, de dag voor de trekking, gepubliceerd. Ze heeft de titel van wereldkampioen en derde land op de FIFA-ranglijst, dus Frankrijk zal worden gerangschikt.

De aanwezigheid van Frankrijk in Hat 1 is duidelijk heel goed nieuws. Want als de Blues niet veilig zijn voor een complex, vooral Duitsland of Nederland van Hat 2, dan zit Servië in Hat 3 of Ecuador van Hat 4 – terwijl de identiteit van de Afrikaanse qualifiers wordt verdeeld tussen de derde en vierde – al maken zorg ervoor dat je België en Brazilië vermijdt. Argentinië, Spanje, Engeland en zelfs Portugal behouden hun positie voor Noord-Macedonië.

2002, het enige tegenvoorbeeld

Bovenal roept deze aanwezigheid in de Hat 1 onvermijdelijk goede herinneringen op aan driekleurig voetbal. Dit was met name het geval in 1998 en 2018 toen Frankrijk hun twee sterren won. The Blues stonden ook op Tier 1 in 1986 en 1958, zonder deze keer geplaatst te zijn, waarbij de sleutel tot de derde plaats lange tijd het beste WK-resultaat van Frankrijk was.

Slechts één keer slaagden de Blues er niet in om hun gerangschikte status waar te maken. In 2002 heeft de titelhouder, Nummer één op de FIFA-ranglijst en een topkandidaat, Frankrijk werd in de eerste ronde hinderlijk uitgeschakeld zonder ook maar één doelpunt te kunnen maken.

READ  Koning Verstappen, De val van Giovinazzi

Voor de rest bevond Frankrijk zich in 1966 op niveau 3, waar de Blues werden uitgeschakeld tijdens de groepsfase, en in 1982, met de sleutel tot het bereiken van de halve finale die in alle herinneringen bleef tegen Duitsland en in Pot 4 in 1966 en 1978 , de Blues haperde uit de laatste ronde groepen, en in 2014, met de kwartfinales op het einde.