Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kevin Mayer verschijnt in Tokio en teamsporten in de schijnwerpers… Woensdagprogramma

Woensdag 5 Augustus – Dag 12

De Fransen vandaag

We gaan een tijd van geld in voor teamsporten Op de Olympische Spelen in Tokio En het is logisch dat we, net als de dag ervoor, alles wat met de bal wordt gespeeld nauwlettend in de gaten houden – behalve voetbal, waar we allang weg zijn. Ook de vrouwensport eren
Basketbal Dat is nabij: de eerste treft Spanje (14 uur) en de seconden spelen
Holland(1:45 uur). Kortom, het wordt moeilijk maar we geloven erin. Bij atletiek kijken we naar de helften van Pascal Martinnot Lagarde en Uriel Manga op de 110m horden. Laatstgenoemde had een vrij goede indruk gemaakt door zijn eigen persoonlijk record in de play-offs te verbeteren. Dan misschien? Woensdag moeten we ook verhuizen naar Skatepark, waar het jongste lid van de delegatie, Madeleine Larcheron, haar mooiste carrousels aan boord zal distilleren. Ten slotte wordt verwacht dat tweevoudig Kirin Europees kampioen Mathilde Gross zich zal kwalificeren voor de major.

De ster van vandaag

Ze is ook Frans. Eindelijk daar. Kevin MayerDe tienkamp wordt getoond in Tokyo. De druk op de schouders van onze mooie patriot, de enige echte kans op een gouden medaille in de atletiek, is enorm. Het kanaliseren van druk zal ook de grootste uitdaging zijn voor de wereldrecordhouder in de discipline. Het zou nodig zijn dat hij zich niet door de gebeurtenis liet inhalen om het beter te doen dan in Rio, waar hij voor het geld ging. Maar op dat moment had hij niet hetzelfde postuur. Vandaag is mijn favoriet. Voor hem is het goud en niets anders.

READ  Belgen in het buitenland: overwinningen van Marseille in Reims en uitsluiting van Wat Weiss

De medaille waarin we willen geloven

Wat als Quentin Begot een medaille zou krijgen in de finale kogelslingeren? De Fransen kwalificeerden zich als vierde beste, waardoor hij een legitieme mededinger was voor de medaille, als de vice-wereldkampioen in de major echt als een medaillewinnaar moest worden beschouwd.

Leestip van vandaag

De vroege dagen van de atleet bevielen ons, met de toegevoegde bonus van verschillende wereldrecords die al zijn geëxplodeerd. De meest recente, van de 400 m horden, golfde in rook op in de lucht van Tokio als een plakkerig record van Kreuz. Met een veelgestelde vraag: zijn de pantoffels van vandaag het polyurethaan dat gisteren werd gebruikt?