Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Diverse fortuinen voor Belgen, wereldrecord, favoriet in moeilijkheidsgraad: alles wat je vanavond niet mag missen in Tokyo

Belgische kant

We beginnen de recap van vanavond met een zevenkamp met onze landgenoten, Noor Fedets maar vooral Navi Thiam. Na twee evenementen waren de twee Belgen goed in het spel, waarbij Thiam voor het eerst de beste tijd van zijn seizoen neerzette op de 100 meter horden (13.54) terwijl Wiedets de persoonlijk beste tijd van zijn carrière neerzette op 13.17.

Een goede start voor de twee Belgen die na enkele ogenblikken in het hoogspringen terechtkwamen, Nafie’s favoriete evenement. De regerend Olympisch kampioene stelde niet teleur want ze won de wedstrijd met haar beste sprong van het seizoen op 1,92 meter. Ze behaalde waardevolle punten in vergelijking met haar belangrijkste concurrenten, Erica Bogard en Katrina Johnson-Thompson, die stopten op 1,86 meter. Nur Wiedets passeerde de lat op 1m 83 voordat hij drie keer faalde op de volgende lat op 1m 86.

Dankzij zo’n goede start staat Nafie Thiam na twee evenementen aan de leiding voor Bogard en Johnson-Thompson, terwijl Nour Wiedets vierde staat in het algemeen klassement. Woensdag zijn er nog twee onderdelen te gaan in de zevenkamp: het schieten (12.05 uur Belgische tijd) en de 200 meter (13.00 uur).

Als alles goed is voor de Belgen op de zevenkamp, ​​moet onze enige vertegenwoordiger, Thomas van der Pletzen, zich terugtrekken na een blessure tijdens het verspringen. Hij moest in een rolstoel uit het stadion worden geëvacueerd.

In het roeien won Hermine Peters zijn reeks K 500m in 1’47” 959 en bereikte de halve finale. Lize Broekx van haar kant eindigde als zevende in haar reeks op 1’52” en 476 moest herhalingen doorlopen om te bereiken de halve finales.

READ  Keuzes: Sarabia kwalificeerde zich, maar mist mogelijk de halve finale

De rest van de dag zal het Belgian Cat team zich om 10:20 uur proberen te plaatsen voor de halve finales van het basketbaltoernooi tegen Japan. Nils Bruinsels, Gregory Wathelet en Jerome Jerry strijden om 12.00 uur in de springfinale paardrijden. Bij atletiek speelt Elise Vanderelst, met uitzondering van Thiam en Vedets, de halve finales op de 1500m om 12:10 uur.

internationaal

In de finale van de 400 m horden brak de Amerikaanse Sidney McLaughlin haar eigen wereldrecord van 51″ 46 voor haar landgenote Dalilah Muhammad die ook een beter record neerzette dan het oude wereldrecord van 51″ 58. De bronzen medaille werd gewonnen door de Nederlander Vemki Paul, die een nieuw Europees record in 52.03.

Als Thomas van der Plitzen noodgedwongen met pensioen gaat, begon de tienkamp op de best mogelijke manier voor Damien Warner. De Canadees had de snelste starttijd op de 100 meter (10.12) nog voordat hij het olympische record op de tienkamp in het verspringen vestigde. Hij staat na het kogelstoten bovenaan in het algemeen klassement. De Fransman Kevin Mayer van zijn kant heeft het moeilijk na drie evenementen en staat vierde. De wereldrecordhouder gaf toe last te hebben van rugpijn, wat zijn gemengde optreden verklaart.

Ana Marcela uit Brazilië, die Olympisch kampioene zwemmen in open water is, heeft een voorsprong op de Nederlandse gouden medaillewinnaar Sharon van Rowendal in Rio en Karina Lee uit Australië.

Bij hockey ging Nederland door naar de finale van het dameskampioenschap na een makkelijke overwinning van Duitsland met 5-1. De andere halve finale gaat tussen Argentinië en Duitsland en begint rond 12.00 uur (Belgische tijd).

READ  Mercato: Franse pers bevestigt overwinning Wijnaldum in Paris Saint-Germain

Uiteindelijk besloot de transgender gewichtheffer Laurel Hubbard, die tijdens deze Olympische Spelen voor controverse zorgde, een punt achter zijn carrière te zetten.