Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fietspad | Nederland blijft de koning van de snelle vijand

(ISO) Nederland maakte dinsdag zijn status als kandidaat voor teamsnelheid mannen in het wielrennen waar door de Olympische gouden medaille te overhandigen, voor Groot-Brittannië, Frankrijk en… een paar honderd rauwe en enthousiaste toeschouwers.
Bij de vrouwen klommen de Duitsers naar de top van het podium in de achtervolging van het team, nadat ze in drie dagen drie keer het wereldrecord hadden verbroken. Groot-Brittannië pakte het zilver en de Verenigde Staten het brons na een zeer intens toernooi.

Bij de mannen kwam de overwinning van Nederland niet als een verrassing. Op de laatste wereldkampioenschappen van 2020 in Berlijn wonnen ze de gouden, individuele, gouden en zilveren medailles.

Van het Berlijnse trio, Roy van den Berg, Harry Lafrisen en Jeffrey Hoagland, kwam alleen de laatste dinsdag niet aan de start op Ezo en werd vervangen door Matisse Buchli.

Van den Berg zei: “We hebben met z’n vieren fantastisch werk geleverd. Ik ben zo trots op dit team en de staf, voor het bereiken van dit doel dat we onszelf jarenlang hebben gesteld. Nu moet ik alles achterover laten leunen en voordeel van dit moment.”

Drievoudig wereldkampioen, de huidige serie, wereldrecordhouders, Nederlanders zijn vol vertrouwen in Izu aangekomen, waar de baanevenementen 145 km ten zuiden van Tokio worden gehouden.

De Britse, Olympische kampioenen sinds Peking 2008 in de finale destabiliseren hen op geen enkele manier: “We wisten dat we konden winnen”, stelde Van den Berg, “We nemen de Britten altijd serieus, maar we focussen op onszelf. We’ hebben bewezen De afgelopen jaren hebben we de touwtjes in handen en dat hebben we hier op de Olympische Spelen kunnen bereiken, dat is fantastisch.”

READ  Ontdek Dries Mertens door de ogen van zijn naasten (podcast)

verstoten Duitsers

De andere finale van de dag zag de Duitsers zegevieren in de achtervolging van het team. Nadat ze maandag in de kwalificatie voor het eerst het wereldrecord hadden gebroken, wonnen Francesca Prouse, Lisa Breynor, Lisa Klein en Mick Krueger dinsdag voor de tweede keer in de serie en voor de derde keer in de finale, en bereikten uiteindelijk 4.min 04sec 242/100 over de 4km.

“Na de kwalificatie waren we verbaasd dat geen enkel team onze tijd wist te verslaan, maar we wilden dat goud absoluut hebben, daarom raceten we elke keer sneller”, gaf Franziska Prause toe.

De zilveren medaillewinnaars, de Brit kraakte fysiek in de finale en waren niet ver van een beurt af en finishte in meer dan zes seconden (4 minuten 10 seconden 607/100). De Verenigde Staten wonnen de bronzen medaille door Canada te verslaan in de rankingwedstrijd.