Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

België en Nederland afgewezen door het Hof van Arbitrage voor de Sport, die een gemengd resultaat van 4x400m . handhaaft

Het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS), deze maandag in Tokio (Japan), verwierp de verzoeken van het Belgisch Olympisch Comité, de Confederaties (COIB) en het Nederlands Olympisch Comité, dat ze in beslag nam na de rehabilitatie van de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek. Republiek in de laatste 4x400m gemengde estafette op de Olympische Spelen van Tokio.

De Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek werden aanvankelijk gediskwalificeerd aan het einde van de betwiste race op vrijdag, daarna in hoger beroep gerehabiliteerd en mochten ze deelnemen aan de finale.

De Internationale Samenwerkingsraad had zaterdagavond, minder dan 40 minuten voor de laatste wedstrijd, het Hof van Arbitrage voor de Sport in beslag genomen en verzocht om het besluit om de twee landen uit te sluiten van kracht te blijven. Het Nederlands Olympisch Comité deed ruim twee uur na de finale, waarvan de estafette op de vierde plaats eindigde, hetzelfde verzoek.

Polen won zaterdagavond het goud op de gemengde 4×400 meter, voor de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten. Nederland staat vierde en België vijfde.

Maandag stelde het Hof van Arbitrage voor de Sport vast dat de Belgische en Nederlandse vorderingen waren afgewezen en de rechtbank, zoals in vaste rechtspraak, bij gebreke van een beschuldiging van een fundamentele schending zoals kwade trouw, vooringenomenheid of willekeur, de claim niet willen onderzoeken. Voordelen van beslissingen die ter plaatse worden genomen. Aangezien de finale al is gelopen, meent CAS bovendien dat de door België en Nederland gevraagde compensatie nu zinloos is.

READ  Sportkampioenen zijn steeds meer betrokken bij maatschappelijke betrokkenheid