Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Keizer van der Pol in Jaffrey

Keizer van der Pol in Jaffrey

Een andere veldritdemonstratie werd gemaakt door Mathieu van der Poel, tijdens de 11de manche van de Wereldbeker in België (in Jaffrey), op zijn best de sprint van Wout Van Aert, die altijd graag de touwtjes in handen heeft.

Het was een geweldige strijd van de drie beesten in het veldrijden op maandag, de dag na Kerstmis: zoals zo vaak was het Mathieu van der Poel die zegevierde in Jaffrey, België, voor Woot van Aert en Tom Pidcock. De laatste landde als eerste, in de voorlaatste ronde. De lokale Van Aert probeerde de finish vast te houden onder een prachtige laagstaande zon, in een van die vroege winterweersomstandigheden die alleen veldrijden ons kan geven voor de honderden toeschouwers die opeengepakt langs de stoepranden stonden voor deze show van zeldzame intensiteit.

Maar voor deze WK-etappe 11 (deze grote namen, spaarzaam aanwezig, spelen niet de generaal), in kleverige modder zo goed als we willen, heeft Matthew van der Poel keer op keer zijn onaantastbaarheid getoond. herhaaldelijk. Na zes ronden racen en iets meer dan 17 kilometer, won de Nederlander in 57 minuten (57’14”) 27 seconden op Van Aert, die zich uiteindelijk ontspande om zijn nederlaag toe te geven. , en 54 seconden op Tom Pidcock.

De kleinzoon van Raymond Poulidor, die halverwege de race een kleine lekke band opliep, bleef echter onaangedaan: “Ik wilde winnen, ik was niet helemaal gelukkig en ik was vastbesloten om een ​​geweldig resultaat te behalen. Het was erg moeilijk, maar ook technisch. Ik voelde me goed, ik hou ervan als het Er zijn veel mensen, ik ben erg blij. Het was een leuk en mooi gevecht, maar er zullen er nog meer zijn. Ik hoefde niet veel fouten te maken, ik De spanning blijft voor de wereld toenemen, in iets meer dan een maand in Hoogerheide, Nederland (5 februari) Dit is de derde overwinning van het Nederlandse seizoen, in een maand tijd, terwijl Van Aert nog steeds op één blijft steken.

READ  Khaira Hamrawi op BFM: We kunnen niet achter zo'n persoon aan gaan