Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Keert Branko van den Bomen binnenkort terug bij Ajax?

Keert Branko van den Bomen binnenkort terug bij Ajax?

Thuis? Terwijl Zijn vertrek uit Toulouse werd aan het einde van het seizoen bevestigd Volgens journalist Fabrizio Romano zou aanstaande vrijdag door de club Branko van den Bomen moeten aansluiten bij Ajax Amsterdam. Vrij van elk contract op 1 juli moet de Nederlandse middenvelder tekenen voor een langdurig huurcontract.

Twee historische seizoenen in Toulouse

Branco van den Boomen maakt dit seizoen deel uit van Téfécé en zou zijn trainingsclub moeten vinden, die tussen 2011 en 2013 aan de kant van Ajax studeerde, voordat hij een jaar doorbracht in zijn reserveteam Jong Ajax. Hij verbleef tot 2019-2020 in Nederland, kwam in augustus 2020 aan in Toulouse en is sindsdien manager in de Occitaanse omgeving.

Hij maakte veel indruk door in het seizoen 2021-2022 12 doelpunten te maken, Waaronder veel directe vrije trappen, waardoor Toulouse kon terugkeren naar de Ligue 1. Een geweldig seizoen, naast zijn prestaties stuurde hij 21 assists. “Ik denk dat dit het beste seizoen uit mijn carrière is, ik had niet verwacht dat ik dit niveau zou halen. Hij werd in april 2022 gevangengenomen in het RMC. Maar na een paar wedstrijden had ik het gevoel dat ik niets ongewoons deed, ik speelde gewoon mijn spel voor mijn team.”

Zaterdag wordt er een eerbetoon gebracht

Dit seizoen deelde de Nederlandse middenvelder opnieuw 13 assists uit en scoorde 6 doelpunten in 36 wedstrijden in alle competities, waarmee hij een nieuwe trofee toevoegde na de Ligue 2-competitie: een Coupe de France, waar hij een voorbijganger was. “Ik realiseer me de marathon die ik drie jaar heb kunnen lopen. Het winnen van de Coupe de France is geweldig voor mij en voor de club. Toen ik in 2020 in Toulouse aankwam, was het triest en een beetje moeilijk. We zijn erin geslaagd door terug naar de Ligue 1, we zijn nu een belangrijk team in Frankrijk en we hebben zojuist een geweldige titel gewonnen. Ja, het is de grootste emotie van mijn carrière. (…) Ik ben erg trots, we gaan de geschiedenis in vanaf de club.”

READ  Conde houder met de Blues tegen Portugal

Maar na drie jaar goede en trouwe dienst vertrekt Branko van de Bomen deze zomer, net als drie van zijn teamgenoten, allemaal aan het einde van hun contract. Na meer dan 100 wedstrijden doorgebracht te hebben onder het jasje van Toulouse, Téfécé meldde vrijdag het vertrek van vier van zijn leidinggevendenAankondigend dat het “eerbetoon” van wat ze met de club hebben bereikt “morgenavond aan het einde van de wedstrijd zal worden betaald” vs. Auxerre thuis.

Het originele artikel is geplaatst op RMC Sport