Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kantal’s nieuwe record voor Ryumua Roman Gotel

“Men dient nooit iemand beter dan zichzelf.” Dat spreekwoord, Romain Gotelle, 35, huisarts en sportdokter in Riom-ès-Montagnes, maakte het zich eigen door het record van Cantal te verbeteren… dat hij bijhield.

Na Annecy in 2017 (2 uur 51), in Valencia in 2019 (2 uur 34) en in Berlijn in 2021 (2 uur 29), reed hij in Amsterdam op zijn vierde e marathons.

Stand-by vertraagd door tendinopathie

“Ik wilde mijn tijd van Berlijn naar de Nederlandse hoofdstad bevestigen, teruggaan naar deze legendarische bar om 2.30 uur in de marathon en proberen deze indien mogelijk te verbeteren. Ik had mezelf ingesteld op 2 uur, 25, 2 en 27 minuten maar helaas werd deze setup vertraagd door Achilles tendinopathie die moest worden behandeld voordat ik echt specifieke training kon beginnen. Ik heb maar een serieuze 6 weken kunnen doen, wat niet veel is, terwijl we normaal 12 weken weg zouden zijn weken.” Tijdens deze zes weken is er dagelijks en multi-activiteit training met een programma van heuvelsessies, VMA’s, drempel en fartlek, evenals langere wandelingen. Roman doet ook mee aan enkele wedstrijden (5 en 10 km van Tulle, 10 km van Ydes) om wat snelheid te winnen.

De rest van het jaar wijdt hij zich in de winter aan crosscountry en oefent hij een klein beetje van de baan met dit jaar in het bijzonder de Franse kampioenschappen in Saliers. Hij neemt de weg naar Nederland met zijn ouders en voegt zich bij zijn nicht Emma die in Amsterdam woont.

“Uiteindelijk ben ik heel blij met 2u 27’15 omdat de laatste 5 km mentaal is afgelegd, zoals vaak het geval is bij marathons. Ik brak mijn persoonlijk record en dat van Kantal met ongeveer 2 minuten, dus ik heb geen spijt.”

Ontvang onze gepersonaliseerde Terre de Sports e-mailnieuwsbrief en vind elke maandag nieuws en resultaten voor uw favoriete sporten.

NL {“path”: “mini-thematique-inscription”, “themeatique”: “MT_Sports_Multisports”, “accessCode”: “14207901”, “allowGCS”: “true”, “bodyClass”: “ripo_generic”, “ContextLevel”: “KEEP_ALL”, “filterMotsCles”: “1 | 11”, “gabarit”: “generic”, “hasEssentiel”: “true”, “idArticle”: “4207901”, “idArticlesList”: “4207901”, “idDepartement”: “233”, “idZone”: “10042”, “motsCles”: “1 | 11”, “Premium”: “false”, “pubs”: “banniere_haute | article | article2 | article3”, “site”: “MT ” “,” sousDomain “:” www “,” urlTitle “:” nieuw-cantal-record-voor-de-riomois-romain-goutille “}

In Nederland droeg hij niet alleen de kleuren van Cantal, maar ook de kleuren van Frankrijk zelf, waar hij 5 kleuren afwerkte e Frans (58 e In totaal, van de 1.800 lopers).

Zijn volgende doel is om onder de 2:25 . te komen

Zijn volgende doel is om onder de 2:25 te gaan, mogelijk opnieuw in Valencia in december 2023. Na zijn optreden werd hij geraakt door de talloze bemoedigende berichten en felicitaties die hij ontving.

Hij vergeet ook zijn vrouw Léa niet die hem dagelijks steunt en steunt “en dit is niet altijd gemakkelijk”, zegt hij met humor … vooral omdat het hem immens geluk zal brengen om in november vader te zijn.