Euro U-17 Kwalificaties 2023: België begint met ruime overwinning op Estland

De Duivels versloegen Estland met 4-1 (eerste helft 1-0). Gilles de Maier (La Gantois) scoorde in de 39e minuut, Matthew Gerard (Charleroi) in de 62e minuut, Raphael Di Matteo (Eupin) in de 82e minuut en Ryan Boneda (Ajax) in de 87e minuut, de Belgische doelpunten. Kalimulin verlaagde het cijfer naar de 78e plaats.

De andere wedstrijd vindt plaats op de eerste dag van Groep F vanaf 17.00 uur van Roemenië tot Denemarken.

Het door Bob Prowes gecoachte team treft op zaterdag (17.00 uur) Roemenië en dinsdag (15.00 uur) Denemarken.

De eerste twee teams van de dertien groepen en de vier beste teams ontmoeten elkaar in het voorjaar van 2023 voor de eliteronde van de competitie. Zij zullen zich aansluiten bij Nederland en Spanje, en de eerste twee plaatsen kwalificeren zich rechtstreeks. De loting voor de acht poules van vier vindt plaats op 8 december. De acht winnaars van de mini-toernooien en de beste zeven runners-up gaan door naar de laatste fase. Hongarije, dat zich automatisch kwalificeert, organiseert het van 17 mei tot 2 juni 2023.

De Belgische U-17’s werden uitgeschakeld op de drempel van de kwartfinales van de laatste etappe van Euro 2022 in mei in Israël, nadat ze als derde eindigden in hun groep achter Spanje en Servië.