Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kalidou Coulibaly en zijn metgezellen zullen de vlag in Qatar in ontvangst nemen, aldus de minister van Sport…

Kalidou Coulibaly en zijn metgezellen zullen de vlag in Qatar in ontvangst nemen, aldus de minister van Sport…

Zoals aangekondigd zal het nationale voetbalteam geen tijd hebben om zich te hergroeperen in Senegal en vooral niet om naar het Paleis van de Republiek te gaan om de nationale vlag uit handen van president Macky Sall in ontvangst te nemen.

Als velen het erover eens waren dat de leeuwen die zich in Parijs zouden moeten hergroeperen, de vlag onmiddellijk zouden ontvangen, tijdens een niet nader gespecificeerde ceremonie, leek de deal te zijn veranderd.

De verwachting is namelijk dat op 16 november in Qatar, vier dagen voordat ze de race tegen Nederland ingaan, de nationale ploeg de vlag in Doha in ontvangst mag nemen.

Als we de laatste informatie willen geloven die is onthuld door de minister van Sport, Yankhuba Diatara, die de kwestie aan de orde stelde tijdens zijn ontmoeting met de Senegalezen die in Qatar woonden, dan zou de genoemde traditionele ceremonie op Qatarese bodem moeten plaatsvinden.

“We zeggen tot ziens, allereerst om de vlag te overhandigen en de leeuwen en de eerste wedstrijd te verwelkomen”, vertelde hij aan het einde van het interview aan de Senegalese onderdanen die in Doha wonen.

Het is dus logisch dat de leeuwen tussen 17 en 19 november de vlag zullen ontvangen. Misschien van de verwachte hand van president Macky Sall voor de wedstrijd Senegal-Nederland…

READ  Volkenbond: Zwitserland voor wraak - rts.ch