Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

BNXT League – Limburg United verslaat Antwerpen en blijft ongeslagen

BNXT League – Limburg United verslaat Antwerpen en blijft ongeslagen

(België) Limburg United versloeg Antwerpen vrijdagavond met 80-66 tijdens de derde speeldag van het Belgisch-Nederlands kampioenschap basketbal op zondag.

Jonas Delalieux eindigde de matchscorerslijst met 23 punten. Hij tekende ook voor de Double, die 14 rebounds had. Met deze derde overwinning in drie matchen consolideerden de Limburgers hun eerste plaats in het klassement, terwijl Antwerpen hun eerste nederlaag van het seizoen incasseerde. De derde dag gaat zaterdag verder met Oostende-Aalst en Luik-Mechelen en zondag met Leuven-Bergen en Brussel-Charleroi. Het format voor deze tweede editie van het Belgisch-Nederlands Kampioenschap blijft hetzelfde als vorig jaar met vier etappes op de lijst. De eerste was een nationaal kampioenschap met aan de ene kant tien Belgische clubs en aan de andere kant tien Nederlandse clubs. Deze lokale wedstrijd loopt tot 29 januari. In fase twee zullen Belgische clubs strijden tegen Nederlandse clubs in Elite Gold (voor de top 5 spelers van elk land) en Elite Silver (voor de laagste 5) tussen 11 februari en 29 april. Het doel is om zich te kwalificeren voor de Nationale Play-offs (3-29 mei) en de BNXT League Play-offs (4 mei 11 juni) die gelijktijdig zullen worden gespeeld, net als vorig seizoen waarin Oostende werd gekroond tot Belgisch kampioen, Den Bosch kampioen. Uit Nederland en Nederland van ZZ Leiden, de BNXT Champions League. (Belga)

READ  Frans elftal: Benzema, Griezmann, Pogba, Kant, Giroud, Mandanda, Sissoko... Deschamps antwoorden - voetbal