Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Julia Simone wint de sprint van Sjusjoen

Tijdens de race in Sjusjoen (7,5 km, 1 vals schot, 1 schot), een traditioneel evenement voor het seizoen, georganiseerd door Noorwegen, won de Franse Julia Simon deze zaterdag het damesevenement. De witte speelster uit Les Saisies bouwde haar succes op de schietbaan op, want ze is de enige in de top vijf die scoort met een 10/10. Ze nam de leiding vanaf het staande schot toen haar belangrijkste rivaal, Marte Olsbu Roeiseland, een fout maakte die fataal was voor haar winnende hoop. De 30-jarige Noor faalt op 3″ 6 achter Simon.

Trail Eckhoff, de laatste winnaar van de Wereldbeker (algemeen plus sprint), van haar kant, miste op het liggende schot en kon de vertraging niet inhalen en eindigde op 21,8 seconden van de leiding. Achterin vinden we nog een Fransman, Chloé Chevalier (+37 inch 4, 1 schietfout). Anaïs Bescond pakte de zevende plaats (+52”9, één fout). Justin Brisaz eindigde als 11e ondanks drie fouten, en Anis Chevalier Bouchet woog binnen met drie staande fouten, om slechts 45e te eindigen.