Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk en België hebben veel succes geboekt

Frankrijk en België kunnen zaterdag tickets winnen om zich te kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar, als ze respectievelijk Kazachstan en Estland verslaan. Nederland kwalificeert zich als Montenegro wint en de slechte prestatie van Noorwegen tegen Letland.

Frankrijk is heel dicht bij de WK-finale in Qatar.

sluitsteen

In de kwalificaties van Groep D voor de Europese zone leidt Frankrijk met drie punten meer dan Oekraïne, dat zaterdag werd uitgesloten en opnieuw een wedstrijd speelde. Als ze zaterdag gelijkspelen, kwalificeren de Blues zich nog als Bosnië en Finland eerder op de middag niet beslissen over Zenica.

Mocht de klinkende prestatie van zaterdag verzwakken in het thuisland van een land dat 125e staat op de FIFA-ranglijst, dan krijgt Frankrijk dinsdag in Finland nog een kans om zijn ticket te valideren. De tweede plaats dwingt haar om deel te nemen aan de play-offs.

En in Poule E zou België zich ook kunnen kwalificeren als ze zaterdag in het Koning Boudewijnstadion van Estland winnen. In het geval dat de als tweede geplaatste Wales Wit-Rusland niet verslaat in Cardiff, zullen de Rode Duivels naar Qatar kijken, ongeacht hun resultaat.

Noorwegen zonder Haaland

In Groep G kwalificeert Nederland zich als het zaterdag in Podgorica Montenegro domineert en tegelijkertijd Noorwegen ongeslagen over Letland in Oslo. Louis van Gaal rekent wederom op Memphis Depay: de aanvaller van FC Barcelona is met negen goals de huidige topscorer in de play-offs.

De Noren maken kans op een van de eerste twee plaatsen in hun poule als ze Letland verslaan en Turkije niet wint voor Gibraltar. Maar ze zijn verstoken vanwege de blessure van het wonderkind Erling Haaland.

READ  Demar, Laporte...de keuze van de Fransen voor de euro