Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Journalist gewond door kogels overleden in Amsterdam

Pieter R. De Vries is een bekende Nederlandse journalist die gespecialiseerd is in het onderzoeken van strafzaken.

Peter R., een Nederlandse journalist die gespecialiseerd is in strafzaken. De Vries is op 6 juli in Amsterdam ernstig gewond geraakt door kogels en is donderdag 15 juli aan zijn verwondingen overleden, zo meldt zijn familie in een bericht van de Nederlandse media RTL.

Zie ook – Journalist zwaargewond door kogels in Amsterdam: reacties van bewoners

Peter vocht tot het einde, maar kon de strijd niet winnen. Omringd door degenen die van hem hielden, stierf hijDat zeiden familieleden van de journalist.

Pieter R. De Vries werd na de aanslag opgenomen in het ziekenhuis, waar hij werd vrijgelaten nadat hij overdag in het hoofd was geschoten, waaronder een man, in een straat in Amsterdam. Hij verliet een televisiestudio na een talkshow waarin hij als gast optrad.

De aanval veroorzaakte een terugslag van journalisten en politici in heel Nederland.

De twee verdachten werden vrijdag kort voorgeleid bij de Nederlandse rechtbanken. De rechter in eerste aanleg verlengde de voorlopige hechtenis van de twee verdachten met twee weken, waarbij 35-jarige Poolse staatsburgers werden geïdentificeerd als Maurice (midden) en Delano G, geïdentificeerd door de nationale media. 21 jaar oud.

Journalist en televisiepresentator was een bekend figuur vanwege zijn rol in verschillende strafzaken in Nederland. Hij bleef optreden als woordvoerder van de slachtoffers of in nauwe kringen van belangrijke getuigen.

READ  Door onderwijs in Nederlandse stijl worden de gelukkigste jongeren ter wereld gecreëerd