Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is het kopen van gereviseerde hardware voor je laptop raadzaam?

Sommige personen gebruiken al jaren een laptop en zijn er zo gewend aan geraakt, dat ze niet makkelijk overstappen op een nieuwe laptop. Pas wanneer hun laptop echt stuk is en dus niet meer gemaakt kan worden, kopen ze een nieuwe. Het gebruiken van een laptop voor langere tijd kan best, maar zal na verloop van tijd wel wat problemen opleveren. 

Problemen bij het gebruik van een laptop voor langere tijd

Het langdurig gebruik van dezelfde laptop levert meestal problemen op zoals traagheid en het niet meer functioneren van de muis of keyboard. In sommige gevallen dien je zelfs je harddisk te vervangen om je laptop weer aan de praat te krijgen. 

Uiteraard hoef je niet alles nieuw te kopen als het gaat om vervangen van hardware van een laptop. Met ‘hardware’ wordt onder andere bedoeld alles wat je kunt aanraken van een laptop of desktop. Denk aan je muis, beeldscherm, harddisk drive en keyboard. 

Wanneer je (sommige) hardware van je laptop moet vervangen, dan kun je ervoor kiezen om compleet nieuwe onderdelen te kopen. Of je kunt gereviseerde, oftewel ‘refurbished’, hardware aanschaffen. 

Het voordeel van refurbished ten opzichte van nieuwe hardware is dat je veel minder hoeft te betalen voor hetzelfde onderdeel. Refurbished componenten zijn een aantal keren getest, voordat ze op de markt gebracht worden. Hierdoor kunnen ze vaak als ’zo goed als nieuw’ beschouwd worden. 

Waar kun je voor goede gereviseerde hardware terecht? 

Er zijn diverse computerzaken die volledig gespecialiseerd zijn in refurbished apparatuur. Koop gereviseerde hardware van Dell tegen de beste prijs bijvoorbeeld bij een zaak als Kimbrer Computer. Je kunt bij Kimbrer ook terecht voor apparatuur van Lenovo, HP en andere merken. Naast deze internationaal opererende onderneming zijn er nog vele andere betrouwbare zaken die voornamelijk gereviseerde hardware aan de man brengen. 

READ  Cyclomedia creëert de digitale 3D-wereld van Nederland

Bij de meest betrouwbare computer recycling bedrijven kun je  vaak binnen 30 of 60 dagen  gereviseerde hardware retourneren. Let er wel op dat op het aankoop- of verkoopbewijs geen ’sold as is’ vermeld staat. Dit betekent namelijk dat het item aan je verkocht is ‘zoals het is’, en ontslaat de verkoper van enige verantwoordelijkheid voor de staat waarin het product zich bevindt.  

Het is dus belangrijk om de eventuele koopvoorwaarden door te nemen, voordat je overgaat tot het aanschaffen van professioneel opgekalefaterde hardware.