Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joshua Zirkzee: “Mon is een voorbeeld? Van Basten!”

We hebben het gevoel dat Joshua Zirkzee heeft getraind bij een van de beste clubs ter wereld: hij is getraind om tijdens zijn interviews geen onzin te zeggen. Voorbeeld : “Als ik blij ben om dit seizoen 20 doelpunten te maken? Ik heb geen doel gesteld. Ik zal proberen zoveel mogelijk te scoren. Ik zal Benito ook graag een helpende hand bieden, waar ik mee te maken heb. goed.”

Het hielp bijna tegen kuitkrampen.

“(Lacht) Ja, ik moet nog steeds wennen aan het spelen van 90 minuten. Ik heb lang niet gespeeld. Ik deed een stap terug door 86 minuten te houden.”

Vincent Kompany zei net dat we niet mogen vergeten dat je pas 20 jaar oud bent, ook al geven we je 28.

“Ik voel me nog steeds een 20-jarige. Maar het is goed om dat van de coach te horen.”

In Nederland vinden we het jammer dat je niet bij Feyenoord hebt getekend.

“Ik weet het. Maar na mijn eerste interview met Kompany won ik meteen. Ik heb Kompany altijd als voetballer bewonderd en vanaf het begin zijn vertrouwen gevoeld. Het is mijn keuze. Denk aan Nederland, dit is geen bedrijf.” ”

Nederland heeft een traditie van geweldige spitsen. Wat is jouw voorbeeld?

“Het zijn er veel, maar als ik er één moet noemen, is het Van Basten. En op dit moment is dat Lewandowski, met wie ik bij Bayern München heb getraind.”

Er is veel gezegd over je enorme gemiste kans in de vriendschappelijke wedstrijd van Bayern tegen Ajax.

READ  Camavinga uitgebuit door Real Madrid om Parijs af te staan ​​op Mbappé?

“Nu lach ik, maar ik lachte niet tegelijkertijd. Ik was zo dom om de bal niet naar de bodem te duwen. Het was kinderachtig en het zou me niet meer overkomen. Ik heb mijn lesje geleerd. Ik probeer uit deze hachelijke situatie te komen.”

Kun je de Belgische competitie eigenlijk vergelijken met de Italiaanse competitie waar je met Parma speelde?

“Anderlecht heeft de touwtjes in handen, in tegenstelling tot Parma, mijn vorige ploeg. In de Serie A heeft de spits minder tijd dan België.”

Zou het bijzonder zijn om donderdag tegen Vitesse te spelen?

“Nee. Het maakt niet uit tegen wie we spelen. Vitesse is een goede ploeg, maar dat zijn we wel. Het worden hechte wedstrijden.”