Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ivica Skellin wordt de nieuwe Antwerpse coach

Ivica Skelin keert volgend seizoen terug naar België aan het roer van de Antwerpse reuzen. De 48-jarige Kroaat is niet erg bekend in België aangezien hij al coach was bij Pepinster (2006-2008, (2010-2011) en Leuven (2008-2010). Hij was ook assistent-coach bij Robbedoes Charleroi in 2010-11. Daarna passeerde hij Ivica Schelen ook door Nederland, eerst in Groningen (van 2012 tot 2015) waar hij in 2014 de beker/toernooi dubbel won, waarmee hij de titel Coach van het Jaar opleverde, en daarna met Den Bosch in 2018 -2019, de Kroaat in zijn thuisland was een Split-coach en lid van de machine-coach van het nationale team.

Dit seizoen was hij actief in Polen, bij Torun, waar zijn ploeg in de kwalificatie kwartfinales werd uitgeschakeld. De Poolse club had graag verlengd, maar het voorstel van Antwerp had het voordeel. “Ik ben erg blij om na 10 jaar terug in België te zijn en te kunnen werken in een structuur zoals die van de Antwerpse reuzen. Ik zal er alles aan doen om de club nog meer te laten groeien. Ik kan niet wachten om aan de slag”, aldus de opvolger van Luke Smoot.

Met een van de grootste budgetten in het Belgisch kampioenschap, vallen de resultaten van de Metropolitan Club de laatste jaren tegen. De uitschakeling in de Belgische kwalificatiekwartfinale van vorige week tegen Mons Héno was opnieuw een teleurstelling. Nu worden de Giants verplaatst naar de BNXT-kwalificaties waar ze deze week in de tweede ronde tegenover Brussel staan.