Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is het griepvaccin effectief tegen ernstige vormen?

Is het griepvaccin effectief tegen ernstige vormen?

Uit een onderzoek blijkt dat het seizoensgriepvaccin ook bescherming zal bieden tegen enkele van de ernstige gevolgen van het coronavirus.

Seizoensgriepepidemieën besmetten jaarlijks 2 tot 8 miljoen Fransen en veroorzaken tussen de 10.000 en 15.000 doden. Daarom lanceert de regering elk jaar in oktober een campagne om de Fransen aan te moedigen zich te laten vaccineren tegen de zeer besmettelijke acute luchtweginfectie. Maar na de griep zal het vaccin ook bescherming bieden tegen enkele van de ernstige effecten van Covid-19, waaronder sepsis, diepe veneuze trombose (DVT) en beroerte, volgens de een onderzoek Van de Universiteit van Miami gepresenteerd op de 2021-conferentie van de European Society for Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ECCMID).

Video. Dr. Christian Reccia: “Covid, griep, verkoudheid, hoe onderscheiden we ze? Er is een belangrijke onderscheidende factor”

Als onderdeel van dit onderzoek analyseerden wetenschappers gegevens van patiënten van over de hele wereld (VS, VK, Duitsland, Italië, Israël en Singapore). Ze kozen twee groepen van 37.377 patiënten. De eerste groep kreeg een griepprik tussen twee weken en zes maanden voordat de diagnose Covid-19 werd gesteld. De tweede groep was niet ingeënt tegen griep en vertoonde ook symptomen van Covid-19.

Overbevolking in ziekenhuizen terugdringen

De resultaten van de analyse laten zien dat patiënten die niet zijn ingeënt tegen influenza een 20% verhoogd risico hebben om op de intensive care te worden behandeld, 58% om naar de eerste hulp te gaan, 45% sepsis, 58% om een ​​beroerte te krijgen en 40% van het naar de eerste hulp moeten gaan Diepe veneuze trombose bij infectie met het Covid-19 virus. “Toegang tot realtime gegevens van miljoenen patiënten heeft het mogelijk gemaakt om een ​​waardevol verband tussen griepvaccin en verminderde morbiditeit bij Covid-19-patiënten waar te nemen”, merkt Dr. Devinder Singh op, hoofdauteur van de studie, die eraan toevoegt dat “de griepvaccin vervangt op geen enkele manier een vaccin tegen Covid-19.

READ  Leraren betalen verschillend, afhankelijk van het onderwerp dat wordt onderwezen, rapporteert de Senaat schokkende aanbeveling

De onderzoekers leggen niet uit hoe het griepvaccin bescherming biedt tegen het coronavirus. De meeste theorieën suggereren dat het het immuunsysteem versterkt. Meer onderzoek is nodig om de onderliggende mechanismen beter te begrijpen. Maar het gebruik van een griepvaccin kan helpen om bescherming te bieden tegen SARS-CoV-2, vooral in landen waar er een ernstig tekort is aan vaccins tegen Covid.

In Frankrijk hebben 36 miljoen mensen de eerste dosis van het Covid-19-vaccin gekregen en zijn 28 miljoen mensen volledig gevaccineerd. In totaal zijn 111.442 Fransen omgekomen sinds het begin van de pandemie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: