Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Psychologisch effect van het weer

Decadentie – Seizoensdepressie wordt vaak onderschat.

Er zijn mensen die houden van het karakter van Woody Allen in Annie HallIk heb liever regen in New York dan zon in Californië. Dan zijn er alle anderen, de meerderheid van de Fransen, die de dagen tellen dat de lucht laag is en voelen hoe hun humeur daalt als het grijs begint te worden. Maar zou het gure weer dat de lente en de vroege zomer kenmerkten zo ver kunnen gaan dat het een seizoensdepressie veroorzaakt?

“Er is een reële invloed van aandoeningen op de stemming, sommige patiënten melden symptomen, maar we hebben geen terugval van depressie in de klinische zin van het woord waargenomen”geruststellenzo Helen Richard Leporiel, hoofd van de afdeling stemmingsstoornissen van de ziekenhuizen van de Universiteit van Genève. P. werd gevondenzo Ook Michel Leguio, psychiater, wil gerustgesteld worden: “Het is normaal om verdrietig, gefrustreerd of depressief te zijn als het weer ons ervan weerhoudt te doen wat we van plan waren, maar het geeft geen voldoening. Zolang je je afvraagt ​​​​over het weer, is dat een redelijk goed teken! En de beste manier

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 71% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor 1 euro voor 2 maanden

Al geabonneerd?
Log in

READ  De 10 belangrijkste redenen voor "head spinning"