Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Intermitterend vasten kan gezondheidsvoordelen bieden

Intermitterend vasten kan gezondheidsvoordelen bieden

Soms “vasten” genoemd, de man Met tussenpozen is een steeds vaker voorkomende praktijk waarbij vaak het ontbijt of diner wordt overgeslagen om af te vallen. Wat gebeurt er in ons lichaam tijdens deze deprivatie? Is deze vorm van vasten wenselijk? De antwoorden zijn te vinden bij professor David Jacoby, opvoeder, onderzoeker en arts die gespecialiseerd is in voeding aan het Chest Institute. Geeft donderdagavond in Nantes algemene conferentie Getiteld “intermitterend vasten bij het nemen van hormonen” aan de zijlijn van het 38e congres van de Franse Vereniging voor Endocrinologie. dat duurt tot zaterdag.

David Jacoby – Thorax Instituut, W.-A. koeien

Wat is het verband tussen eetlust en hormonen?

Laten we eerst bedenken dat een hormoon een product is dat door het lichaam wordt aangemaakt en dat het helpt te functioneren en zich aan te passen aan elke situatie waaraan het wordt blootgesteld. Achter het honger- of verzadigingsgevoel gaat een hele processie schuil hormonen. Ze geven met name boodschappen van verschillende organen, zoals het spijsverteringsstelsel (maag en darmen) of vetweefsel, door aan de hersenen, zodat deze honger en verzadiging op een gepaste manier kunnen reguleren. Zo stimuleert ghreline de eetlust en onderdrukt leptine deze.

Het is de laatste die ons vertelt wanneer we moeten stoppen …

Hormonen helpen ons de hoeveelheid te eten die we nodig hebben en niets meer. Maar we eten ook voor de lol, want dat is lekker! We kunnen ook vrijwillige controle uitoefenen en besluiten onszelf te beperken, in een strategie Verlies gewicht. Maar dit is niet altijd erg effectief, omdat het moeilijk is om de afstand te gaan …

READ  Waarom veroorzaakt gordelroos langdurige pijn?

Minder restrictief intermitterend vasten is een steeds meer wijdverbreide en populaire praktijk. waarom ?

Intermitterend vasten wint aan populariteit, omdat we het moment beheersen in plaats van de hoeveelheden, en het is een manier om gewicht te verliezen terwijl je jezelf minder berooft. Interessant is dat wetenschappelijke kennis haar interesse bevestigt. Ontbijten om 6 uur ’s ochtends en dineren om 10 uur ’s avonds, met zeer korte nachtelijke vasten, is duidelijk niet erg goed voor gewichtsbeheersing en meer in het algemeen voor metabolische gezondheid (bloeddruk, suikerniveaus, cholesterol, enz.). manier van werken intermitterend vasten Het is dus om het voedingsvenster op het beste moment voor het lichaam te verkleinen om voedingsstoffen op te nemen, te verteren en te integreren. Ook hebben zeer recente onderzoeken aangetoond dat het eten van calorieën in de ochtend bijdraagt ​​aan een beter vol gevoel in vergelijking met dezelfde calorieën die ’s avonds worden gegeten. Het zou dus beter zijn om het ontbijt te houden in plaats van het avondeten, ook al zou het gemakkelijker zijn om het tegenovergestelde te doen met betrekking tot persoonlijke, sociale of familiale organisatie.

Wat zijn de mechanismen die een rol spelen?

Wat we proberen te doen, is de maaltijden af ​​te stemmen op onze interne klok (de circadiane klok genoemd), die alle harmonieuze functies van het lichaam gedurende een periode van 24 uur regelt. Het circadiane ritme is verdeeld in twee hoofdfasen van slapen en waken, en intermitterend vasten is een manier om goed vast te houden aan het nachtelijk vasten. Een van de grootste problemen van de moderne tijd is dat het leven, sociaal of professioneel, onze natuurlijke ritmes kan verstoren: we hebben te allen tijde kunstmatige verlichting, koelkasten, voedsel beschikbaar…

READ  Dissociatie: wat is het ‘vaccinsyndroom’ dat artsen vooral zorgen baart?

Wat zijn de voordelen als we er komen?

Als u deze ritmes respecteert, verbetert u uw stofwisseling. U zult bijvoorbeeld betere insuline hebben en gevoeliger zijn voor de werking ervan. Een goede zaak, want het kan het risico op het ontwikkelen van diabetes verminderen. Een van de voordelen is een betere regulering van uw eetlust. We weten ook dat verstoring van ritmes een effect zal hebben op stemming, vermoeidheid en zelfs depressie. Ook hier is goed eten waarschijnlijk onderdeel van een goede dagelijkse hygiëne en kan het de slaapkwaliteit helpen verbeteren, die wordt beheerd door twee andere hormonen: melatonine (dat slaap bevordert) dat ’s avonds toeneemt en’ s ochtends afneemt en cortisol (wakker worden), dat doet het tegenovergestelde.

Adviseert u uw patiënten om intermitterend te vasten?

We bevinden ons in een context waarin metabole ziekten toenemen in de bevolking: obesitas, suikerziekte Type 2 … dus je moet jezelf een vraag stellen over nieuw advies dat je zou kunnen krijgen. Intermitterend vasten, gedaan op een redelijke manier (bijvoorbeeld door een nacht vasten van ten minste 12 uur met een zo regelmatig mogelijk schema) in combinatie met een uitgebalanceerd dieet, kan het mogelijk maken om de voedselinname te herstructureren ten behoeve van de gezondheid. Aan de andere kant ben ik voorzichtiger met het aanbevelen van langere vormen van vasten, en het niveau van wetenschappelijk bewijs is veel lager.