Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid of een simpele verkoudheid?  Testen is de enige manier om erachter te komen

Covid of een simpele verkoudheid? Testen is de enige manier om erachter te komen

China News Service / China News Service via Getty Ima Terwijl de achtste golf van Covid blijft groeien en de temperaturen dalen, is testen de enige manier om te weten of je een milde verkoudheid hebt of hebt gehad (illustratiefoto genomen in Guiyang, China, op 7 september).

China News Service / China News Service via Getty Ima

Terwijl de achtste golf van Covid blijft groeien en de temperaturen dalen, is testen de enige manier om te weten of je een milde verkoudheid hebt of hebt gehad (illustratiefoto genomen in Guiyang, China, op 7 september).

Coronavirus – ” vernieuwen Halverwege de week was de directeur het erover eens dat de maanden van rust aan het front COVID-19 achter ons. ” Het infectiepercentage overschrijdt 570 gevallen per 100.000 inwoners, met een reproductiepercentage van 1,2 Regeringswoordvoerder Olivier Veran riep ook op tot Een masker dragen tijdens het transport.

Dat blijkt uit de statistieken van Santé Publique France. Op woensdag 12 oktober maakte de algemene autoriteit bekend dat ze de vorige dag 73.639 gevallen had geïdentificeerd, wat het zevendaags gemiddelde op 56.947 gevallen per dag brengt. Dit betekent dat de achtste golf een beetje dichter bij ons komt.

Behalve dat in oktober, het begin van de herfst, Covid niet het enige virus is dat circuleert. Bronchiolitis verschijnt eerder in het landschap dan verwacht, en seizoensgriep verschijnt, om nog maar te zwijgen van de traditionele verkoudheid. Veel mensen vragen zich tegenwoordig af wat ze kunnen hebben gevangen als ze beginnen te hoesten, koorts hebben of een loopneus hebben. Zonder naar de laboratoria te haasten zoals vorig jaar.

READ  Hoogste incidentie in Frankrijk sinds november 2020

Symptomen zijn vaak hetzelfde tussen Omicron en verkoudheid

Het resultaat dat meer waar wordt zoals Mensen worden ingeëntEn ontvang boosterdoses en wen aan de aanwezigheid van het virus. En zo, als Ik heb het onlangs geschreven The New York TimesOnder verwijzing naar UCLA-viroloog Peter Chen Hong, BSc5, de meest voorkomende Omicron-variant dit najaar, ervaren mensen die besmet zijn met Sars-CoV-2 symptomen. minder zichtbaar dan ten tijde van de eerste golven.

Net als bij griep of verkoudheid ervaren patiënten nu vaak algemene vermoeidheid, ademhalingsmoeilijkheden, hoesten en koorts. Maar veel minder dan voorheen Verlies van smaak of geursymptomen die in 2020 en 2021 duidelijk wezen op de aanwezigheid van een SARS-CoV-2-infectie.

Het resultaat: de enige manier om het te repareren is om het te testen, RT-PCR blijft het meest overtuigend.

Isolatie, positieve test en ziekteverlof

Ter herinnering, in het geval van symptomen die het Covid-virus oproepen, roepen de Franse gezondheidsautoriteiten al mensen op om een ​​screeningstest te doen en om isoleerde zichzelfterwijl ze tegelijkertijd barrièrebewegingen versterken (een masker dragen, zoveel mogelijk op afstand werken, sociale interacties beperken, enz.).

En als je alleen je toevlucht hebt genomen tot een zelfonderzoek dat positief blijkt te zijn, adviseert het ministerie van Volksgezondheid om geïsoleerd te blijven terwijl dit wordt bevestigd in de apotheek (door antigeentest) of in het laboratorium (PCR). Dat laatste wordt als het meest effectief beschouwd voor het opsporen van Covid, omdat het gevoeliger is, het genetisch materiaal wordt vermeerderd in het laboratorium.

Zodra de symptomen positief lijken, is het de bedoeling dat ze zeven dagen in isolatie blijven, of tien als ze niet zijn gevaccineerd. Dan maakt een negatieve test vijf dagen later het mogelijk om de isolatie vroegtijdig te doorbreken (of zeven voor mensen die geen volledig vaccinatieschema hebben). Overigens is het vermeldenswaard dat in geval van overmatige symptomen of het onvermogen om op afstand te werken, een positieve test het mogelijk maakt om online een downtime te verkrijgen, dankzij Service op maat: via de zorgverzekering.

READ  Hoe griepvirussen ons binnendringen en ons knock-out slaan

Is covid een verkoudheid geworden?

Maar kunnen we in de context van symptomen die normaal zijn geworden, daarom aannemen dat het SARS-2-virus een gewoon virus is geworden, een verkoudheid? De vraag rijst omdat de wereld tegenwoordig zo gewend is aan Covid, dat Joe Biden bijvoorbeeld Over een epidemie gesproken “Is voltooid” in de Verenigde Staten van Amerika.

Aan de ene kant, zoals beschreven in kolommen HuffPost Viroloog Bruno Lina, “Elke keer dat je een infectie kunt vermijden, zelfs als deze mild is, is dat beter. Er is nooit een voordeel op korte termijn van besmetting met ziekteverwekkers.”

Naast Dr. Christian Lehmann optellen bij Laat los Sinds het begin van 2022 heeft Covid veel meer gedood dan de seizoensgriep, die het veroorzaakt gevaarlijke vormen De lange termijn is nog onbekend. “Gehoorstoornissen, aandachtsstoornissen, extreme vermoeidheid, moeite met ademhalen, malaise, moeite met spreken en concentreren …”De huisarts noemt de blijvende gevolgen van een zeldzame maar potentieel dodelijke Covid-infectie die het toch waard is om Sars-CoV-2 anders te behandelen dan een gewone verkoudheid. Het moet dus getest worden.

Zie ook op Halve post: