Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Wat zich in ons hoofd afspeelt, is onlosmakelijk verbonden met de rest van onze orgaanfuncties!”

“Wat zich in ons hoofd afspeelt, is onlosmakelijk verbonden met de rest van onze orgaanfuncties!”

“Van veel psychische aandoeningen is bekend dat ze het gevolg zijn van de interactie van genetica en omgevingsrisicofactoren,” Professor Marion Leboer wijst erop. Sisbo / Siba

Onderhoudswerkzaamheden – P. werd gevondens Marion Leboer, psychiater, Inserm-onderzoeker en algemeen directeur van de FondaMental Foundation, herinnert zich dat geestesziekten ‘ziekten als alle andere’ zijn.

Le Figaro. Gaat elke psychische aandoening gepaard met biologische factoren?

ss Marion Leboir. – Dit zijn ziekten zoals alle andere ziekten! Alle ziekten hebben een klinische vertaling. In de psychiatrie is het een gedrag, maar niet alleen. Patiënten met een bipolaire stoornis hebben bijvoorbeeld meer kans op het ontwikkelen van het metabool syndroom, wat leidt tot hart- en vaatziekten. Een heel scala aan endocriene, inflammatoire, immuun- en cerebrale aandoeningen verklaart de stimulus van geestesziekte.

Het idee van de ziekte “in het hoofd” blijft echter bestaan ​​…

Het is een verkeerde voorstelling van zaken, misschien geërfd van Descartes, om te bedenken dat wat er in ons hoofd omgaat, zich zal scheiden van de rest van de fysiologie. Wij zijn één persoon. Wat er bijvoorbeeld in onze hersenen gebeurt, kan een weerspiegeling zijn van interacties met de darm. We weten ook dat veel psychische aandoeningen het gevolg zijn van de interactie van factoren…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 50% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Goed of slecht voor je gezondheid? Hier is het antwoord