Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

XBB’s nieuwe alternatief voor Covid: wat weten we over de neef van Omicron die Frankrijk zou kunnen bereiken?

XBB’s nieuwe alternatief voor Covid: wat weten we over de neef van Omicron die Frankrijk zou kunnen bereiken?

XBB, een subvariant van Omicron, heeft zich snel ontwikkeld toen het in september in Azië debuteerde. De infectie baart wetenschappers zorgen, zelfs als vaccins effectief blijven tegen de ernstige vormen ervan.

Vermoeidheid, hoesten, koorts, hoofdpijn… Symptomen van dit nieuwe type Covid zijn dichtbij Zijn neven BA.4 en BA.5. Hoewel het wijdverspreid is in Singapore, is het ook ontdekt in Europa, met name in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk of België. volgens Europees 1dreigt zich nu in Frankrijk te vestigen.

zeer besmettelijke soort

Zoals de meeste Omicron-stammen, in het bijzonder XBB Besmettelijk. Deze mutatie wordt veroorzaakt door verschillende Omicron-ondersoorten Al snel verspreidde het zich naar Singapore, waar 6800 Covid-gevallen geïdentificeerd gedurende 7 dagen. Maar zelfs als het besmettelijker is dan varianten zoals delta, brengt het niet hetzelfde risico met zich mee, omdat het op dit moment minder virulent is.

Volgens Antoine Flaholt, directeur van het Institute for Global Health van de Geneva Medical School, die een interview gaf Europees 1zal XBB vertegenwoordigen 5% van de positieve resultaten in Australië, wat momenteel minder alarmerend is dan andere, meer virulente varianten.

Effectieve vaccins tegen ernstige vormen

Hoewel besmettelijk, zou deze variant het aandeel gevaarlijke vormen niet moeten vergroten. Voor Antoine Flaholt: “Je bent vandaag Goed beschermd tegen gevaarlijke vormen. Vandaag hebben we geen reden om aan te nemen dat het niet zal aanhouden met de opkomende minder bekende varianten.”

Zelfs als hij niet kan ontsnappen verkregen immuniteitHet is de bescherming die wordt geboden door vaccinatie of eerdere besmetting met Covid Vaccinatie blijft effectief Om zijn gevaarlijke vormen te vermijden.

READ  De menselijke winterslaap zou vóór 2040 werkelijkheid kunnen worden

In Singapore, waar het het meest ontwikkeld is, maakt de overheid een dossier aan vaccinatie campagne Vanaf aanstaande vrijdag om een ​​preventieve operatie uit te voeren en gevaarlijke vormen te vermijden. De autoriteiten raden aan om FFP2-maskers en solliciteer barrière gebarenom het herstel veroorzaakt door XBB te stoppen.