Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Inter pakt de titel! – belasting over de toegevoegde waarde van sport

Inter Milan, dat zaterdag Crotone versloeg, werd voor de negentiende keer in hun geschiedenis tot kampioen van het Italiaanse voetbal gekroond dankzij het gelijkspel van zondag tussen Sassuolo en Atalanta Bergamo (1-1), dat aan het begin van de wedstrijd werd teruggebracht tot tien. Schakel zijn voogd Golini uit.

Vanwege dit gelijkspel, en terwijl Luis Morell een strafschop miste die hem een ​​kwartier finish had kunnen opleveren en de spanning behouden bleef, bleef Bergamo tweede met 13 punten van Inter, met 69 punten, of evenveel als Milan, die zaterdag won. Voor Benevento (2-0).

Er zijn dit seizoen nog maar vier Serie A-wedstrijden over, dus er moeten 12 punten worden gepakt en de spanning is afgelopen voor deze Scudetto, de negentiende van Inter.

In de strijd om plaatsen in de Champions League voegde Cagliari zich zondag in blessuretijd bij Napoli (1-1) en staat nu één punt voor op Atalanta en AC Milan.

In de andere twee wedstrijden in de middag versloeg Lazio Genua met 4-3 na een doelpuntenfestival, tijdens de siësta, waarna Fiorentina bijna hetzelfde deed in Bologna (3-3).

Ajax Amsterdam pakte de 35e landstitel

Ajax Amsterdam pakte de 35e Nederlandse titel in de geschiedenis door FC Emin zondag met 4-0 te verslaan.

Ondanks dat ze drie wedstrijden in de Eredivisie hebben gespeeld, hebben de mannen van Erik Ten Haag, 79 punten, een voorsprong van 15 eenheden op hun nummer twee, PSV Eindhoven (64), die op deze 31e dag nog hun wedstrijd moet spelen. Zondag aan het eind van de middag tegen Heerenveen.

READ  Verstappen optimistisch over ontwikkelingsplan Red Bull

Ajax (89 goals tegen slechts 21) scoorde een dubbel, twee weken na dominantie van Vitesse Arnhem (2-1) in de bekerfinale. Twintig successen in deze wedstrijd.

Het afgelopen seizoen zijn geen kampioenen benoemd, begin maart gestopt vanwege de Covid-19 pandemie, terwijl Ajax het hoofd vasthield.

Dit seizoen heeft het Nederlands elftal zich anderhalf jaar na het bereiken van de C1-halve finales niet kunnen losmaken uit de groepsfase van de Champions League.

Ajax kondigde vrijdag de verlenging aan van het contract van coach Eric Ten Hag tot 2023, waarmee een einde kwam aan de geruchten die de succesvolle coach naar Dortmund in de Duitse competitie stuurden, met name Tottenham in de Premier League.