Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Inmarsat klaagde Nederland aan vanwege de 5G-switch

Inmarsat is een juridische procedure gestart tegen de Nederlandse regering nadat haar was gevraagd een faciliteit te verplaatsen die door het Britse satellietbedrijf wordt gebruikt voor belangrijke wereldwijde maritieme veiligheidsdiensten, zodat telecommunicatiebedrijven hun spectrum kunnen gebruiken voor 5G.

Het bedrijf heeft een voorlopige voorziening aangevraagd bij een civiele rechter in Nederland wegens vermeende schending van nationaal en internationaal recht.

De groep, die in 2019 voor $ 6 miljard werd overgenomen door private equity-firma’s Abax en Warburg Pinks, heeft het ministerie van Economische Zaken ervan beschuldigd “in conflict” te zijn na 18 maanden onderhandelen over de kwestie.

Inmarsat opereert al decennia vanuit een site genaamd “Big Ears” in het noordoosten van het land. De Puram-faciliteit, die door het leger wordt gebruikt, dient als een noodoproepcentrum voor het beheer van de maritieme beveiliging, die gratis wordt verstrekt aan Inmarsat-schepen en -boten. Het bedrijf zegt dat de 2m-mariniers de site ondersteunen.

Puram gebruikt de frequenties die worden gebruikt om draadloze datasignalen binnen het “C-band” -bereik te vervoeren, wat een aantrekkelijke bron is geworden voor telecombedrijven die de 5G-dekking willen vergroten. De omzet van de Amerikaanse C-band heeft dit jaar € 81 miljard verzameld.

In 2022 boekt de Nederlandse overheid vooruitgang met de verkoop van spectrum in die band. Het ministerie van Economische Zaken heeft het parlement onafhankelijk onderzoek voorgelegd waaruit blijkt dat de diensten van Inmarsat niet kunnen bestaan ​​en dat Inmarsat zijn activiteiten naar het buitenland moet verplaatsen.

Het bedrijf voerde aan dat het binnen het spectrumbereik zou kunnen opereren met commerciële 5G-diensten en dat verhuizing duur en verstorend zou zijn. Het zei dat het “geen andere keus” had dan een straatverbod.

READ  Nederlaag tegen Nederland: alleen spijt!

“Of een actie moet worden gedwongen aan Inmarsat en vervolgens de voorgestelde timing van de verandering in frequentiegebruik, zal een langere periode vergen om onbetrouwbare en volledig vermijdbare actie te ondernemen”, zei hij.

Analisten zeggen dat de verkoop van spectrum ook particuliere draadloze netwerken die rond havens en andere locaties zijn gebouwd, zou kunnen dwingen de band te verlaten.

Inmarsat is in de jaren zeventig opgericht als internationale organisatie om de veiligheid te verbeteren door op alle schepen waarschuwingsbakens boven een bepaald niveau te plaatsen.