Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Tokio zijn de Paralympische Spelen achter gesloten deuren, zoals de Olympische Spelen

Net als de Olympische Spelen in Tokio zullen de Paralympische Spelen in Tokio van dichtbij worden gehouden.

Net als de Olympische Spelen in Tokio zullen de Paralympische Spelen in Tokio in besloten zitting worden gehouden, zei het organisatiecomité maandag, een beslissing die wordt verwacht vanwege het recordaantal COVID-19-gevallen dat in Japan is vastgesteld. In het licht van deze situatie zei het organisatiecomité in een verklaring dat “er strengere maatregelen zullen worden genomen voor wedstrijden die plaatsvinden” in de afdelingen die momenteel onder de noodtoestand zijn geplaatst om de epidemie het hoofd te bieden “inclusief de afwezigheid van toeschouwers”. In samenwerking met het Internationaal Paralympisch Comité (IPC), de Japanse regering en de stad Tokio. De procedure voor de Paralympische Spelen, die van 24 augustus tot 5 september worden gehouden, is vergelijkbaar met de procedure voor de gesloten Olympische Spelen op 8 augustus, waarbij bijna 98% van de evenementen achter gesloten deuren werden gehouden, alleen relatief kleine delen. weg van de hoofdstad nadat ze het publiek konden verwelkomen.

De verklaring zei dat studenten van lokale scholen bepaalde examens zouden kunnen bijwonen, op verzoek van lokale autoriteiten of scholen, met als doel op weg naar een “meer inclusieve samenleving”. Japan ervaart de vijfde en ergste golf van coronavirus tot nu toe sinds eind juni, waarbij regelmatig besmettingen worden geregistreerd in Tokio en op nationaal niveau, vooral onder invloed van de delta-variabele, die besmettelijker is. De vaccinatiecampagne, die heel laat in het land begon, is de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt, maar tot nu toe is slechts 37% van de Japanse bevolking volledig gevaccineerd, het laagste percentage onder de geïndustrialiseerde landen van de Groep van Zeven. Gezien de verslechterende gezondheidssituatie vóór de Olympische Spelen, heeft de Japanse regering medio juli voor de vierde keer sinds het begin van de epidemie de noodtoestand ingesteld in een deel van het land, inclusief de hoofdstad. De maatregel stelt lokale autoriteiten in staat om inwoners aan te sporen om niet-essentiële reizen te vermijden en om bars en restaurants te verplichten om om 20.00 uur te sluiten en geen alcohol te schenken.

READ  Wanneer muziek voetbalshirts inspireert

20.000 gevallen per dag

Maar het apparaat, dat dinsdag tot half september zou worden verlengd en geografisch zou moeten worden uitgebreid, volgens lokale media, lijkt minder effectief: het dagelijkse aantal gevallen van Covid-19 blijft toenemen en passeerde vrijdag voor het eerst de grens van 20.000 nationaal. . en zaterdag. Ze vestigden vrijdag ook een record in Tokio, een verviervoudiging in drie weken tijd. Maar het organisatiecomité van de Spelen benadrukt dat deze golf van blessures, die enkele weken voor de Olympische Spelen begon, geen verband houdt met het evenement. Tot dusver zijn in Japan ongeveer 540 gevallen van Covid-19 vastgesteld onder mensen die deelnemen aan de Olympische Spelen (atleten, organisatoren en media), de meeste onder werknemers in Japan.

De organisatoren zeiden dat drie andere mensen, leden van de media, binnen twee weken na het verlaten van Japan positief waren getest op Covid-19. Bovendien zijn tot nu toe 31 mensen die betrokken zijn bij de Paralympische Spelen positief getest en zijn er andere gevallen gemeld bij teams die al in de archipel zijn aangekomen voor training vóór de Spelen. IPC-chef Andrew Parsons feliciteerde vorige week dat de Olympische Spelen “succesvol en veilig hadden kunnen worden gehouden”, maar vond dat de Paralympische Spelen “hun waakzaamheid niet moesten verminderen”. Atleten die naar verwachting naar Tokio zullen komen voor de 4.400 Paralympische Spelen, zoals degenen die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen, zullen strikte maatregelen moeten ondergaan, met dagelijkse Covid-19-tests en bewegingsbeperkingen.

Klonen is verboden