Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Rouen werd een straatbal gehuldigd tijdens een toernooi in de wijk Gramont

In Rouen werd een straatbal gehuldigd tijdens een toernooi in de wijk Gramont

Streetball heeft nu een eigen Rowan Tournament. Twee dagen lang, op vrijdag en zaterdag, namen jongeren uit de Gramont-regio van Rouen het tegen elkaar op in een basketbaltoernooi van 3 × 3. Principe: Drie spelers nemen het op tegen drie anderen met als doel de meeste punten in één basket te leggen. Het toernooi werd georganiseerd door de R’Streetball Association in Emilie Gomis Stadium, dat een jaar geleden werd geopend.

Het evenement werd georganiseerd in het Emilie Gomis-stadion in Rouen, in aanwezigheid van de Olympisch vicekampioen. © Radio Frankrijk
Manon Lumpart Brunel

De democratisering van straatvoetbal onder vrouwen

Voor de gelegenheid maakte de vice-kampioen van Olympisch basketbal in Londen de reis om integratie door sport te bevorderen, met een bepaalde missie in gedachten: de democratisering van straatbasketbalbeoefening onder vrouwen: “Misschien vinden ze het toch een beetje leuk, want op de straatfoto staan ​​veel jongensEmily Gomis legt het uit. Dit is ook waar ik voor vecht. Het is een bewustwordingswerk. Je moet naar haar toe gaan en zeggen dat er niets is om je voor te schamen. Zoals elk project kost het tijd, maar ik heb vertrouwen in de toekomst.”

Midden in het basketbal is Thela niet meer overtuigd. Ze deed mee aan het toernooi en speelde lange tijd straatvoetbal. “Alles wat je nodig hebt is een bal, schoenen en een verlangen‘ legt Thela uit. Het is altijd toegankelijk. Het is tenslotte een plek voor het leven. Als je je huis verlaat, weet je niet goed wat je moet doen, je gaat naar beneden, je ziet mensen op straat en je zegt tegen jezelf dat ik ga. Niemand zal je vertellen om niet met ons te spelen, ze zullen je met open armen ontvangen.

READ  Al-Qaa - Turkiye: Football Manager 24 voorspelt de winnaar van de kwartfinales van Euro 2024
Het evenement werd georganiseerd in het Emilie Gomis-stadion in Rouen, in aanwezigheid van de Olympisch vicekampioen.
Het evenement werd georganiseerd in het Emilie Gomis-stadion in Rouen, in aanwezigheid van de Olympisch vicekampioen. © Radio Frankrijk
Manon Lumpart Brunel

Verbinden via sport

Sport is de sleutel tot het opnieuw verbinden van mensenVan zijn kant meent Axel Roberni, medeoprichter van R’Streetball, dat het evenement organiseert. Om weer te kunnen glimlachen, om kracht te geven aan jonge mensen die soms in leegte en in het niets zijn. Ik denk dat dit de beste sleutel is.

Naast dit toernooi zou er tijdens de schoolvakanties een educatief programma voor buurtstudenten moeten komen rond het basketbalveld van Emilie Gomis.