Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Qatar heeft de verwachte komst van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain voorlopig slechts een zwakke weerklank gevonden.

Maandagochtend zorgde het vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona voor een klein ‘oor’-scheurtje op de voorpagina van het Engelstalige dagblad. Qatar TribuneDat was onder meer gunstig voor de humanitaire hulp die het kleine gasvorstendom aan Griekenland heeft gegeven om de branden te bestrijden.

“We zijn verre van alle Parijse nuances, meldt dat er een westerse diplomaat is geïnstalleerd in de Golf. Op dit moment is het geen evenement in Qatar.”. De Qatar Tribune opent zijn sportpagina’s en roept het einde op van de Olympische Spelen in Tokio en de terugkeer van de drie medaillewinnende atleten (waaronder twee gouden) uit Japan. Puis viennent du cricket, d’hippisme, le Grand Prix moto de Styrie, les 40 ans de Roger Federer et, enfin, l’émouvante conférence de presse tenue dimanche by la star argentine, au moment de quitter le Barca, où il a passé 21 jaar.

“Paris Saint-Germain is een speciale aangelegenheid voor de emir van Qatar, meer dan een nationaal juweel.”

Westerse diplomaat geïnstalleerd in de Golf

Het artikel gebruikt het Duitse persbureau DPA. Andere kranten behandelen de kwestie altijd met de productie van buitenlandse agentschappen, door te verwijzen naar de contacten van de Argentijnse ster met Paris Saint-Germain, die het Qatarese fonds QSI tien jaar bezat. Maar zonder enige opwinding. Op zijn Twitter geeft het lokale Qatar News Agency (QNA) maandag niet meer informatie of berichten over de aanstaande aankomst van Messi in Parijs. Zijn laatste bericht over Barcelona en een Argentijnse speler, op maandagavond, roept een kuitblessure op bij Sergio Agüero, de nieuweling van de Catalaanse club.

READ  Hoe u de livestream van de Gateshead Diamond League-serie kunt bekijken

Paris Saint-Germain is een privé-aangelegenheid voor de prins (Tamim ben Hamad al Thani) Van een nationaal juweeltjeDeze bron volgt een westerse diplomaat. We hebben echt de indruk dat de club het doelwit van de prins is. “ Sinds het einde van de grote islamitische feestdag Eid, bijna drie weken geleden, is het kleine schiereiland, verpletterd door de hitte, in augustus in een klassieke slaap gedompeld, op een moment dat veel Qatari’s op vakantie waren, net als elders. Als Messi’s komst naar Parijs werkelijkheid wordt, kan er een opleving plaatsvinden.