Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Davis Cup: geen Belgische trip naar Bolivia

De World Davis Cup Groep A-wedstrijd tussen Bolivia en België, gepland voor 17-19 september, zal niet plaatsvinden in het land van het uitgestrekte Andesgebergte. De gezondheidssituatie in het land, als gevolg van de pandemie van het coronavirus, is momenteel niet toegestaan ​​door de Boliviaanse Tennisfederatie om de bijeenkomst te organiseren.

Sportevenementen zijn niet langer verboden in het land, maar reizigers die voet aan wal zetten in Bolivia moeten tien dagen in quarantaine. Wat niet strookt met de organisatie van de Davis Cup-wedstrijd. De International Tennis Federation (ITF) heeft Bolivianen een nieuwe deadline gegeven om een ​​ander land te vinden dat de wedstrijd zou willen organiseren.

Iets meer dan een maand voor het evenement begint de tijd te dringen voor de Boliviaanse federatie, die de financiële organisatie op zich moet nemen, waar de bijeenkomst ook plaatsvindt. Als er de komende dagen geen oplossing wordt gevonden, zal de ITF zich moeten positioneren met een pakket uit Bolivia als de meest radicale oplossing.

Gelijktijdig geplande bijeenkomsten elders in Zuid-Amerika (Argentinië-Wit-Rusland, Uruguay-Nederland, Peru-Bosnië) zijn vandaag de dag nog steeds relevant.

READ  Tijdelijke prijskaartjes, Frankrijk naar Finland?