Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland zakken huizen naar de grond

In Nederland zakken huizen naar de grond

Geplaatst

Frankrijk2
Artikel geschreven door

J. Gasproto, F.Caër, B.Catrice, C.Dalmar – Frankrijk 2

Franse televisies

In Nederland is dit een zorgwekkend fenomeen geworden: steeds meer woningen zinken naar de grond. Ze beginnen te exploderen. Situatie geassocieerd met terugkerende droogte. Een miljoen gebouwen worden getroffen. En eigenaren voelen zich in de steek gelaten door verzekeringsmaatschappijen en hoeven hen geen schadevergoeding te betalen.

Midden op het Nederlandse platteland wonen Erwin en Hilde Honordos al meer dan 20 jaar rustig, maar de afgelopen maanden is het huis een nachtmerrie geworden. Elke maand verschijnen er scheuren in het huis. Het huis barstte overal toen het op de grond zonk. In de inkomhal staat de opening tussen de plaat en het barket buiten twijfel. “Eerst was het even groot, nu is het vijf centimeter verkleind.”getuigt Hilde Honduras.

Door deze val worden de wanden van elkaar gescheiden, wordt het gewicht van de vloeren steeds zwaarder en gaan de deuren niet dicht. In Nederland worden een miljoen woningen bedreigd door dit fenomeen. Het echtpaar bracht experts en houten palen ter ondersteuning van het huis van de dader. Ze zijn al jaren niet meer in gebruik. “We maken ons zorgen, we kennen onze toekomst niet”Hilde voegt volledige bezorgdheid toe.

READ  Nederland: 99 jaar oude tijdcapsule gevonden onder standbeeld van koning Willem II