Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland waren de overblijfselen van de Romeinse tijd bedekt met modder, bedreigd door een gracht

Deze met fossielen bedekte, bijna 2000 jaar oude overblijfselen werden ontdekt tijdens archeologische opgravingen door archeologen vóór de reconstructie van een dijk, maar een dergelijke omvang werd niet gevonden.

Een belangrijke Romeinse weg

Hoewel ze niets opleggen zoals de beroemde bruggen en amfitheaters in heel Europa, bieden deze routes nog steeds waardevolle informatie over het stadsleven.Romeinse tijd In de buurt van dit deel van de Rijn, de rivier op de grens van het rijk.

“Het probleem met de Nederlandse archeologie is dat we geen grote stenen gebouwen hebben, we hebben geen prachtige Bond du Cart”, zegt Eric Norde, een archeoloog bij het RAAP-kantoor. Romeinse waterweg ten zuiden van Frankrijk. “Maar dit is een ongelooflijke ontdekking”, zei hij tegen AFP.

“Dit is de eerste keer dat we de Romeinse hoofdweg zien die de Romeinse stad Nijmegen met het westen verbindt. Nederland En aan de noordgrens van het Romeinse Rijk”, legt hij uit.

is ondergronds

In de buurt van de plaats van de ontdekking waren in de stad Nijmegen permanente Romeinse kampen die deel uitmaakten van de Limes van Neder-Duitsland, die in juli op de werelderfgoedlijst van UNESCO stond.

Dit grensoverschrijdende eigendom bestond uit militaire en civiele bases en infrastructuur, die de grens van het Romeinse rijk vormden, allemaal ondergronds begraven in Duitsland en Nederland. Al 20 jaar schrijft Europese regelgeving voor dat elke constructie moet worden voorafgegaan door een bodemonderzoek om ondergronds puin te beschermen. Aanvankelijk verwachtten archeologen de ruïnes van Romeinse nederzettingen te vinden, aangezien ze talrijk zijn in Europa, zoals Eric Nord uitlegt, voordat hij struikelde over de overblijfselen van de weg en het kanaal, een vreugdevolle ontdekking die je in staat zal stellen meer te leren over het wegennet. Sinds ongeveer 2000 jaar geleden.

READ  Nederland vreest nieuwe rellen na strenge Covid-19-beperkingen

Het kanaal, dat meer dan 10 meter breed is, verbond mogelijk de stad Nijmegen met de Rijn en werd door het Archeologisch Bureau RAAP gebruikt om soldaten, materialen en bouwmaterialen te vervoeren. Hij gelooft dat als de overblijfselen van deze transportroute eerder waren gevonden, ze misschien deel uitmaakten van een divers erfgoed.

Tijd wordt berekend

Dhr. Norde en zijn team graven nu het gebied uit waar de geul binnenkort zal worden herbouwd ten koste van deze ruïnes. “Al deze elementen zullen verloren gaan”, klaagt de archeoloog. De vondst doet niets af aan de reconstructie van de gracht in dit deel van Oost-Nederland, dat twee weken geleden nog zwaar werd getroffen door de overstromingen.

Ondanks hun belang zijn de paden ontdekt na de inscriptie op de Werelderfgoedlocatie, dus de heer Norde legt uit dat ze er officieel nog geen deel van uitmaken. In plaats van te worden verslagen, ziet de archeoloog deze ontdekking vooral als een ongelooflijke kans. “De rest van het kanaal is veilig, 1,5 meter onder de grond”, zegt hij. “De weg is 60 kilometer lang en het Romeinse kanaal zou 20 kilometer lang moeten zijn. We moeten nog veel meer vinden”, besluit hij.

Lees verder:

ik Ontdek stap voor stap hoe archeologen werken op de opgravingslocatie

ik Van mythe tot debuut: Silk Roads, een geweldige Chinese setting

ik In Pompeii onthullen nieuwe opgravingen een prachtig portret van Narcissus