Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland gaat de oude Nokia van de premier kapot

In Nederland wordt Mark Rutte hier principieel voor geprezen. De minister-president spreekt in zijn dagelijks leven begrotingsmatiging uit, waarvoor hij ook pleit voor staatsfondsen. Het is het kenmerk van zijn huis geworden: de 55-jarige vrijgezel woont tijdens zijn jeugd nog in een eenvoudig appartement, fietst en gebruikt de oude mobiele telefoon van het Finse merk Nokia, die voorafgaat aan de komst van het touchscreen. Vaardigheden.

Op grote internationale topontmoetingen werd de Nederlander wel eens bespot als voorzitter van de club “Vrek” In Europa bleef het de verwarrende blikken trekken van zijn collega’s die waren uitgerust met het nieuwste model.

Opslagproblemen

Maar nu komt zijn smaak voor financiële controle nu tegen een andere belangrijke waarde Nederland : Transparantie in het openbare leven. Volgens een wet die twee jaar geleden is aangenomen, moet de regeringsleider mededelingen opnemen in overheidsarchieven, zodat deze op verzoek van een parlementslid beschikbaar kunnen worden gesteld.

Mark Rutte erkende de feiten echter: hij had niet genoeg geheugen om ze op zijn telefoon te bewaren. De premier zei dat er nieuw nieuws kan worden verkregen omdat het voortdurend oud nieuws vernietigt. Zo werden in één jaar, tot juni 2020 en eind juni 2021, dagelijks slechts 41 sms-berichten met betrekking tot de epidemie gerapporteerd. uit de Volkskrant.

Verslag doen van. Rotterdam: Diversity Way Ahmed Aboudaleb, “Beste burgemeester ter wereld”

Mark Rutte moest vorige week zijn besluit nemen om een ​​nieuwe generatie telefoon aan te schaffen. Te laat: de zaak “Nokia Gate” kwam op donderdag 19 mei ter discussie in het parlement. Extreemrechtse leider Keert Wilders hekelt de lage opslagcapaciteit van de telefoon “Een dwaze verontschuldiging”. populistische veroordeling a “De politieke driehoek van Bermuda, allerlei dingen blijven onverklaard”Voordat u een auditresolutie indient die geen kans van slagen heeft.

READ  Covid: Bars en restaurants gaan weer open in Nederland met de introductie van de Health Pass

Hij was niet de enige die vol afschuw huilde. We hebben een premier die de fundamenten van de democratie ondermijnt. De onafhankelijke Peter Omtzigt, die een rol speelde bij het blootleggen van de controverse, klaagde. De leider van de Groene Partij, Jesse Cleaver, bleef, voordat hij werd herkozen voor een vierde termijn, klagen over de helderheid, ondanks beloften van verandering.

Beveiligingsstrategie

Mark Rutte pleit te goeder trouw en verijdelt opzettelijk elke poging om de informatie te verbergen. De liberalen veroorzaakten een tegenslag door enkele parlementsleden aan de kaak te stellen “Wantrouwen, diep gevoel dat er dingen zijn bedrogen”. Geërgerd door de daaropvolgende aanvallen, voegde hij eraan toe: “Als ik geen geloof heb, kan ik iets anders doen.”

Het is niet de eerste keer dat hij dit voorbeeld volgt. Mark Rutte is in januari 2021 al afgetreden na het verschijnen van een parlementair onderzoek naar de belastingdienst die wordt beschuldigd van het onterecht belasten van bijna 26.000 ouders bij kinderbijslagfraude. Twee maanden later werd hij herkozen tot premier.