Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Miami keert Lionel Messi bitter terug naar zijn avontuur bij Paris Saint-Germain en zijn leven in Parijs

In Miami keert Lionel Messi bitter terug naar zijn avontuur bij Paris Saint-Germain en zijn leven in Parijs

Sinds zijn aankomst bij Inter Miami heeft Lionel Messi zijn kleuren teruggekregen, zowel op het veld als tijdens een persconferentie. Auteur van negen doelpunten in zes wedstrijden voor de club van David Beckham, “La Pulga” (“The Chip”) sprak op donderdag 17 augustus met verslaggevers over zijn nieuwe leven in Florida, maar ook over zijn terugkeer naar zijn avontuur bij Paris Saint-Germain (PSG). ). ), in onverwachte bewoordingen voor een speler die geen fan is van controverse.

Lees het verhaal: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Lionel Messi eindigde bij Paris Saint-Germain… Het verhaal van de Parijse jaren van het voetbalgenie gaat achteruit

“Zoals ik toen al zei, mijn tijd bij PSG was niet iets wat ik wilde. Hij won zeven keer de Gouden Bal. Ik wilde Barcelona niet verlaten en het gebeurde van de ene op de andere dag. » De aanvoerder van de Argentijnse wereldkampioenen deelde toen het ongemak aan de oevers van de Seine en de moeite die hij en zijn gezin hadden om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving, nadat ze bijna hun hele leven in Catalonië hadden doorgebracht.

Deze uitspraken zorgden niet voor verbazing en zelfs consternatie op sociale netwerken. Als Mookie, een oude PSG-supporter: “Ik ben van streek. Hij kwam voor zijn geld en om zich voor te bereiden op het WK…” In een bericht op zijn account x (voorheen Twitter), Liam vindt ” Schaamte “ Om de club die haar bezit de rug toe te keren “Al twee jaar waardig voeren”voordat we het ons herinneren, “Zonder PSG was Messi al twee jaar niet in Europa geweest”.

Ongewenst maar niet gedwongen vertrek

Vooral omdat het verhaal niet precies hetzelfde zegt als de groentje uit Miami. Toen Joan Laporta in maart 2021 tot voorzitter van FC Barcelona werd gekozen, maakte hij van het uitdragen van het idool van de Catalaanse fans een topprioriteit. Een oprecht verlangen dat Lionel Messi destijds leek te delen. Maar Barcelona, ​​dat financieel helemaal uitgeput is, kan de Argentijn alleen een lager huurcontract aanbieden vanwege de regels die La Liga – het Spaanse kampioenschap – oplegt, met name op het gebied van salaristoezicht. En als de bulga “Ik wil niet weg” Bij de club wilde ze ook niet te veel inleveren op haar bonussen om haar contract te verlengen.

READ  Juventus: Stemmingssignalen van Mbappé? Messi brengt hem terug naar de aarde!

Nummer verscheen op 21 september 2022, wanneer El Mundo Het doek ging achter de schermen omhoog van de eerste mislukte poging om het contract van de topscorer in de geschiedenis van FC Barcelona in 2020 te verlengen. Het Spaanse dagblad belichtte de eisen die destijds werden gesteld door de Messi-clan, vooral belichaamd door de vader van de spits. . , Jorg. Volgens de documenten die werden onthuld, waren de Catalanen het erover eens dat Messi de verlaging van zijn salaris voor het seizoen 2020-2021 zou compenseren met twee opeenvolgende verhogingen, de volgende verhogingen.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Met het vertrek van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain is zijn vader, Jorge, teruggekeerd op het middenveld

Aan de andere kant zou de categorische weigering indicatief zijn geweest voor de nieuwe ontsnappingsclausule – het bedrag dat de club moet betalen om een ​​speler automatisch van zijn contract te ontslaan – die hij wilde vastleggen op… 10.000 euro. Een absurd bedrag om te suggereren dat de inwoner van Rosario, in tegenstelling tot zijn eigen uitspraken, ervoor heeft gezorgd dat hij gemakkelijk een uitgang heeft weten te bemachtigen.

“Ik voelde me niet gelukkig” in de hoofdstad

Het is voldoende om de retoriek van Leo Messi te ondermijnen, die de club alleen de schuld gaf van het einde van zijn Catalaanse avontuur. En zodra hij met veel tamtam aankwam aan de oevers van de Seine, wiens verbazing zeker moeilijk te weerleggen is, toonde de speler zijn enthousiasme en verlangen om de pagina bij de uitgang van Barcelona zo snel mogelijk om te slaan. Hij belde ” moeilijk “.

Later sprak de Argentijn niet over zijn integratie en leven in Parijs zoals in Paris Saint-Germain, waar hij 75 wedstrijden speelde en 32 goals scoorde. Kort nadat hij het einde van zijn verbintenis met Ile-de-France had gemarkeerd, gaf hij toe in een interview met wereldwijde sportEn Op 7 juni 2023 deed hij dat niet “Ik voelde me niet gelukkig” in de hoofdstad.

READ  Senegal-Ivoorkust, Nigeria-Kameroen, Mali-Burkina, hier is het speelschema voor de achtste wedstrijden
Lees ook: Lionel Messi roept een “zeer moeilijke aanpassing” aan Paris Saint-Germain op

“Ik moest me aanpassen aan een plek die heel anders was dan waar ik mijn hele leven had gewoond, zowel qua stad als qua sport. En dat was moeilijk, in tegenstelling tot wat me hier nu overkomt.”Donderdag herhalen. Vandaag kan ik jullie vertellen dat ik erg blij ben met de beslissing die ik heb genomen. »

Eén ding is zeker: in één maand in Miami heeft Pulga al meer uitgesproken over zijn overstap naar PSG dan in twee jaar in Parijs.