Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit weekend keren Jago Geerts en Lucas Coenen terug naar de Dutch MX2 GP

Dit weekend keren Jago Geerts en Lucas Coenen terug naar de Dutch MX2 GP

Team Yamaha, dat bijna drie weken geleden tijdens de Grand Prix van Finland geblesseerd raakte aan zijn sleutelbeen, heeft aangekondigd dat het komend weekend in Arnhem zal terugkeren voor de Grand Prix van Nederland. Vrijdag.

Lucas Coennen (Husqvarna) maakte later op de avond bekend dat hij ook in Arnhem mocht racen.

De 23-jarige Jago Gerts crashte zondag in de eerste ronde in Vantaa, waarbij hij zijn linkersleutelbeen brak, en miste ook de Zweedse Grand Prix van vorige week. Toen op de tweede plaats in MX2 werd de Limburgse rijder met 559 punten derde, achter de Italiaan Andrea Adamo, de leider, met 663 punten, en William Everts, de tweede, met een totaal van 583 punten.

Na de Nederlandse bijeenkomst blijven er nog drie erebijeenkomsten over in Turkije (3 september), Italië (17 september) en Groot-Brittannië (24 september). Voor elke hoofdprijs worden maximaal 60 punten toegekend.

Drievoudig wereldkampioen Jago Gerts is bezig aan zijn laatste seizoen in MX2. Hij zal volgend seizoen doorstromen naar de MXGP Premier klasse.

Lukas Koenen kwam een ​​dag voor de twee ronden van het programma op zondag in Uddevalla hard ten val tijdens de training voor de Grand Prix van Zweden. Hij moest zich terugtrekken vanwege een hersenschudding. Op sociale media werd aangekondigd dat ook de jonge coureur uit Brussel, 16, groen licht had gekregen.

READ  Euro 2024: Is hun team beter ontwikkeld dan het onze? Toen Kylian Mbappé werd onderworpen aan gewelddadig ingrijpen door de Nederlandse coach

Lukas Koenen is zevende in het Wereldkampioenschap met 461 punten in zijn eerste volledige seizoen in MX2.