Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In afwachting van WTCR … een interview met Tom Coronel

In afwachting van WTCR … een interview met Tom Coronel

Tom Coronel zal het 32ste raceseizoen van de WTCR – FIA “agressiever” ingaan dan tien jaar geleden.

“De auto kent je leeftijd niet, de ervaring is het allerbelangrijkste.”

Gewapend met een Audi RS 3 LMS van de tweede generatie, uitgerust met Goodyear-banden en bestuurd door Comtoyou Racing, zal Coronel volgende maand (3-5 juni) afreizen naar de legendarische Nordschleife op de Nürburgring, voor de opening van het WTCR-seizoen.

Na zijn tweelingbroer Tim te hebben gedragen tot de aankomst van de Dakar Rally afgelopen januari, is Coronel, 49, sindsdien de meest productieve geweest, na succes te hebben geboekt op de Nürburgring Endurance Series (NLS), en eerder deze maand schitterde hij tegen rivalen TCR. Europa kwalificeert zich op de 1e plaats in de Slowaakse Ringopener. Dit zei de door DHL ondersteunde Nederlander in een interview.

Gezien de liefde en het respect dat de Nürburgring Nordschleife geniet, is er beslist geen betere plek om het WTCR-seizoen 2021 te beginnen, toch?
“Er is geen moeilijkste circuit op deze planeet en daar beginnen maakt het spannender. Meestal starten we in het” normale “circuit, maar hier beginnen we het seizoen op mijn favoriete circuit en dat helpt. Het helpt ook, het feit dat ik dat deed twee races in NLS en won leiderschap in mijn klasse voor Benny Leuchter. “Geweldig team, heel snel, en ik weet dat ik er klaar voor ben. Om eerlijk te zijn, ben ik veel beter voorbereid dan 10 jaar geleden.”

Waarom voel je je hier klaar voor?
“Ik ben volledig synchroon met de relatie met Audi en de relatie met Comtoyou. We kennen onze sterke en zwakke punten. Dat betekent dat we elkaar hebben gepusht om 100% klaar en klaar te zijn voor het seizoen. Ik denk dat dat is wat we deden. Bij TCR. Europa in Slowakije, ik stond direct op de eerste plaats. En ik werd sneller nat, en ik voelde ook van binnen, in mijn lichaam en in mijn hoofd dat ik me er meer klaar voor voelde dan in 10 jaar. ”

READ  Update over kwalificaties en caps

Sommige coureurs hadden het seizoen liever op een ietwat ‘makkelijkere’ baan begonnen. Is dit duidelijk niet jouw mening?
“Nee! Helemaal niet, nee, nee, nee. We zouden toch naar dit circuit moeten gaan, dus wat is het probleem om er de eerste race van te maken, het kan me niet schelen.”

Welk momentum gaf je deze eerste plaats in Slowakije?
“Het is een goede opsteker voor de toekomst. Ik was er.” [Mikel] Azcona en een paar TCR Europe-piloten die eerder bij WTCR hebben gediend. Er is natuurlijk een verschil tussen de twee snaren. WTCR heeft 20 coureurs die de titel kunnen winnen, en ik denk niet dat het hetzelfde is in TCR Europe. Maar daar zijn en leven wanneer je moest zijn, zo was het voor mij. Bovendien werd ik niet afgeleid door veel dingen om me heen. “

wat betekent dat ?
“Dit jaar ben ik meer gefocust. Normaal heb ik andere activiteiten om me heen omdat ik geen geld verdien met motorsport. Maar dit jaar zei ik dat we 100% in de motorsport zullen zijn en ik kan zien dat het werkt met oefenen en ook in Slowakije. We hebben behoorlijk wat getest. “Ik doe veel kilometers en al deze toegevoegde dingen maken me scherper dan ik de afgelopen 10 jaar ben geweest. Dat kunnen we zien, want op mijn testdagen was ik altijd met de beste. “

U rijdt in 2021 in de Audi RS 3 LMS van de tweede generatie. Wat zijn uw indrukken tot nu toe?
“Dit is het begin van een nieuwe auto, maar je voelt dat hij echt efficiënter is. Hij is consistenter tijdens de races en we hebben veel races gereden. Met de oude auto kon ik zien dat het zwaar was. Voor de voorbanden, maar deze auto is gemakkelijker op dit niveau. Ik krijg er zin in. “Gelukkig natuurlijk omdat hij reageert, en er zijn nooit onaangename verrassingen met deze auto.”

Estoril vervangt Villa Real als locatie voor de WTCR-race in Portugal dit jaar. Je hebt er in het verleden geracet, dus hoe zie je de WTCR-race daar?
“Het is zo goed. De twee keren dat ik vooraan reed. In 2001 reed ik de race op Le Mans en ik werd vrijgelaten, ga naar YouTube, typ ‘Coronel Estoril’ en ontdek het zelf! Ik werd van achteren geraakt toen ik passeerde. door de man en hij sloeg me een keer! En vergeet niet dat mijn internationale debuut in de Touring in 2001 ook in Estoril werd gehouden. Het kampioenschap werd gehouden tussen Patrick Huisman en Peter Cox, ze kwamen in botsing en merkten dat ik de race reed. , twee bochten voor het einde, Gianni Morbidly, ik stond op. Ik deed 360 graden en uiteindelijk eindigde ik als derde en vocht ik op het podium. Als we dat nu doen, worden we zeker voor een jaar verbannen. Circle zal altijd leuk zijn dit jaar voor WTCR met zijn lange rechte lijn, grote gaskleppunten, goede links / rechts-volgorde en schattige bochten waar je kunt. “Sluip naar buiten. Natuurlijk mis ik Vila Real omdat ik van stadscircuits houd en daar in het verleden een race heb gewonnen. Villa Real is altijd onderscheidend en uniek, maar als er een alternatief moet worden gevonden, is Estoril de beste optie. “

READ  Sonia Bombastor en vier andere namen worden genoemd ter vervanging van Corinne Deacon

Je maakt deel uit van een groep zeer ervaren WTCR-rijders in 2021, samen met twee oude vrienden, Jordi Gené en Rob Huff. Goed nieuws?
“Ik stuurde Huffy een sms om te zeggen:” Welkom thuis, dit is waar je bent. “Voor mij was het vreemd dat hij hier vorig jaar niet was geweest. Deze man heeft zoveel platen. En zoveel coole dingen die zijn gedaan in de autosport. Ik ben altijd samen geweest. Hij is een van mijn goede race-maatjes. Jordi Jenny was mijn teamgenoot voor vier of vijf jaar, van ETCC voor de start van WTCC. Zelfs toen hij niet meer met SEAT racete, heb ik wilde altijd al zijn instellingen verbeteren. Favoriet omdat hij altijd de testrijder was met de beste instellingen en dit is zijn kracht. Natuurlijk leert Jordi in de race snel omdat hij ervaring heeft. Hoewel hij altijd moeilijk wordt als jij dat bent een tijdje weg, hij zal er zijn omdat hij in het verleden het WTCC heeft gewonnen, en we moeten ons eraan herinneren dat de auto je leeftijd niet kent, ervaring is het belangrijkste om snel te zijn in raceauto’s. toerisme.

Frédéric Vervisch is ook terug in Comtou Racing. Wat is het effect daarvan?
“Ik hou heel veel van hem, en we overleggen altijd samen, vooral op de Nürburgring. Hij is altijd snel, hij is een van de specialisten in dit circuit en het is erg leuk om hem te vinden.”

Tot slot, wat zal Tom Coronel blij maken aan het einde van het WTCR 2021-seizoen?
“De race wint en de top vijf plaatsen in het klassement. Ik kan het. Zoals ik al zei, ik ben scherper dan 10 jaar en beter voorbereid dan ooit. Ik heb het gevoel dat over elk detail is nagedacht en dat het team past, samen met de sponsor, met mijn teamgenoten bij het team, de ingenieur. Ik ben nog nooit zo sterk geweest. “

READ  Ronaldo nadert zijn toekomstige club met een enorm contract!

Leer meer over CORONEL met WTCR FAST TALK
“Mijn oudere broers waren aan het racen en ik was hun monteur. Ze gaven me rijschoolles, ik won de wedstrijd en er was een studiebeurs, een seizoen in Citro en AX Cup betaald door Citroën Nederland. Dus ik begon de race omdat er was geen financiële steun in de familie, en het was niet. Geen geld daar zat ik op de hielen door Jos Verstappen en eindelijk naar huis [pour la Coupe des Nations] Het lukte me om een ​​andere naam en een andere coureur met potentieel te bewijzen. Het publiek werd gek [quand nous avons gagné]Het was gek met zoveel borden door het hele huis. “

deel een :https://www.youtube.com/watch?v=xoK60ww6NP4
Tweede deel:https://www.youtube.com/watch?v=B271DhunREs