Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Houten lepel voor Italië, verslagen in Schotland in het toernooi

Houten lepel voor Italië, verslagen in Schotland in het toernooi

Tot het allerlaatste moment geloofde Italië in een wonder, door op de laatste momenten strafschop na strafschop voor de Schotse doelman in het doel te tikken. Maar, pure meedogenloosheid, de afgeronde tegenaanval van Douhan van der Merwe vanaf tweeëntwintig meter breed duwde opener Blair Kinghorn in het Italiaanse doel, testte de aanvalsbeloning van de Caledoniërs en verzekerde zich zo van de derde plaats in het klassement terwijl de Transalpine-kant, moreel geruïneerd, pakte de lepel.De twaalfde houten in zijn geschiedenis in het toernooi.

Interessant einde

De prestatie van de Italiaan op Murrayfield was top, want toen het tijd was om tijdens de rust terug te gaan naar de kleedkamer, waren het de teamgenoten van Michel Lamaro (12-6). Toegegeven, ze kregen twee pogingen tegen, maar het kleine verschil in de uitkomst gaf hen een glimp van de kans op succes. Schotland, zonder genialiteit, had die dag de eerste van hun vier pogingen gescoord door Van der Merwe (13) die aan de vleugelkant zijn talenten als stuntman toonde.

Daarna was het de beurt aan opener Blair Kinghorn (30), ter vervanging van een geblesseerde en verliezende Fin Russell, om te scoren na een lange periode van dominantie tussen de 19e en 29e. Totdat Italië gehinderd wordt door een dubbele cijferachterstand na de gele kaart van de rechterkolom Marco Riccione (29). Met vleugelspeler Jesse uit om invaller Pietro Ciccarelli binnen te laten, lieten de Italianen Kinghorn achter om hun verdediging te manoeuvreren.

READ  Volleybal: Belgische politieagenten domineren Noorwegen en gaan richting Euro

In de tweede helft plantte Kinghorn zijn dubbele persoonlijkheid (44) aan de macht. Maar na een uur laaide de Nacional plotseling weer op en bracht de score gelijk (19-14) via opener Tommaso Allan, die een try scoorde (62), en Paolo Garbisi (66), die scoorde vanaf de penaltystip. Toen kwam het einde van de wedstrijd waarin Schotland zich opmaakte voor het eigen doel voordat het op grootse wijze een aanval lanceerde en eindigde met een hattrick voor driekwart van alles, Blair Kinghorn, de perfecte invaller die de man van de wedstrijd (26-14).