Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De dreiging is duidelijker geworden voor de Blues!

De dreiging is duidelijker geworden voor de Blues!

De Nederlandse selectie viel vrijdag, en het Franse nationale team, dat op vrijdag 24 maart Oranje ontvangt, heeft reden tot wantrouwen.

Prima startstuk. Het Franse nationale team begint aan de EK-kwalificatiewedstrijden van 2024 volgende week vrijdag tegen Nederland in het Stade de France. Voor The Blues is het een sterke tegenstander, maar liefst het zesde land op de FIFA-ranglijst, het vierde Europese land in de hiërarchie.

De selectie van Ronald Koeman is een gevestigde formatie, die op een streak van 20 wedstrijden zonder nederlaag blijft. In Qatar, tijdens het WK, had Oranje zich tegen Argentinië slechts overgegeven na strafschoppen, waardoor ze iets gemeen hebben met de Blues.

Oranje-bestuurders zijn er

Voor Didier Deschamps en zijn mannen staat Nederland voor een goede herinnering, een van de feesten in het Stade de France in de nasleep van de wereldtitel in 2018 (2-1-succes in de Volkenbond), en een mindere. Aangezien de Habs twee maanden later in Rotterdam werden weggespeeld, met percentages die het resultaat niet weerspiegelen (2-0).

In deze ontmoeting kan Ronald Koeman de middenvelder die een voetballes gaf aan the Blues vernieuwen, aangezien Frenkie de Jong en Martin de Roon erbij zijn, terwijl Jorginho Wijnaldum terugkeert. De Roma-speler is hersteld van zijn scheenbeenblessure, waardoor hij het WK moest verliezen.

Er zijn ook drie nieuwe spelers in deze selectie, met als eerste oproepen doelman Bart Verbruggen (Anderlecht), rechtsback Lucharel Gertoida (Feyenoord) en verdedigende middenvelder Mats Weaver (Feyenoord). De andere gebruikelijke CEO’s, Virgil van Dijk, Memphis Depay & Co. zijn daar.