Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoofdfavoriet Wout van Aert (live video 15.05 uur)

Het Belgisch Kampioenschap Wielrennen staat gepland op zaterdag en zondag in Middelkerke.

De Imperial ploegde dit seizoen met acht overwinningen van de negen races waaraan hij deelnam, Wout van Aert Hij is de favoriet om de vijfde Belgische landstitel te winnen.

Het Belgisch Kampioenschap was deze winter een groot doelwit. Ik had echter niet verwacht dat ik dit seizoen in eerste instantie al zoveel overwinningen zou behalen’”, gaf de renner van Jumbo-Visma toe, die in Middelkerke zijn laatste cross van het seizoen rijdt.

Ondanks zijn favoriete merk en geweldige vorm wil de Herentaler, die zaterdag het parcours leert, niet denken dat de landstitel al in de wacht is geslagen. “Als alles goed gaat, sta ik voor. Het is elk jaar hetzelfde verhaal. Ik heb altijd overwogen om te beginnen als een favoriet sinds ik een professional werd. Maar misschien loopt het niet allemaal goed af. Racen kan altijd voor verrassingen zorgen.

Het parcours in Middelkerke belooft veeleisend te zijn met vier beklimmingen per ronde, een strandpad voorafgegaan door een promenade met kiezelstenen. In totaal worden er zaterdag en zondag in Middelkerke elf Belgische kampioenstitels uitgereikt.

READ  Persbericht van Bruno Fievet - Girondins