Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Imperial zet Wout van Aert zijn ‘One-Man-Show’ voort en bevestigt zijn titel als Belgisch kampioen

Het monster Wout van Aert! De renner van Jumbo-Visma, de topkandidaat voor het Belgisch kampioenschap wielrennen die hij deze winter tot zijn belangrijkste doelwit had gemaakt, hield grotendeels zijn positie vast en won zijn vijfde Belgische titel, zijn tweede op rij.

Een kroning heeft geen betwisting, aangezien WWA deze zondag boven de loting uitzag. De gids, zodra het doek opgaat en de eerste meters, isoleert zich aan de leiding om het tempo te bepalen. Achterin zakt het peloton in elkaar, slechts een kleine groep dappere meiden weet het te weerstaan l’envahisseur van Aert.

Na amper één ronde staan ​​er nog maar drie man aan de leiding. Blijkbaar werd Van Aert achtervolgd door de tandem van Arts-Hermans. Het trio draait op volle toeren en graaft een eerste gat in de rest van het peloton. Maar toen, tijdens een schijnbaar onschuldige baan, maakte Aertes een kleine fout in de baan en liet Van Aert zich isoleren, alleen, aan de leiding.

We zullen hem niet meer zien. De Academie zet haar werk, waarin vrede heerst, met het volste vertrouwen voort Eenmansshow. Achterin wisselen de tegenstanders maar het gat wordt niet meer kleiner. Erger nog, het groeit tijdens cycli (+1,20 seconden!). Aertes, die er ongemakkelijk uitzag in het moeilijke Middlekirkee-veld, maakte zich zorgen. Ze worden allemaal in een pochet gedragen. Maar uiteindelijk kibbelen ze maar over één ding: de zilveren medaille, die uiteindelijk zou worden uitgereikt aan Laurens Sweeck voor Quinten Hermans met brons.

Want in de toekomst vaart Van Aert richting zijn vijfde Belgisch kampioenschap. Een glimlach op zijn lippen, hij heeft tijd om te genieten. Hij pakte zojuist zijn achtste overwinning in 9 races dit seizoen. Dus rijst de vraag: was hij ooit zo machtig?

READ  Met Hernandez, Conde en Tolisso tegen Portugal